incendiu-ferma-dacilor

O tragedie de proporții a lovit Ferma Dacilor, un renumit restaurant și pensiune din comuna Tohani, Prahova, în dimineața zilei de marți. În urma incendiului care a cuprins clădirea, trei persoane și-au pierdut viața, iar alte opt sunt date dispărute, conform informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.

Incendiul a fost semnalat în jurul orei 6:29 dimineața, iar autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție pentru a gestiona situația. La momentul actual, 22 de persoane se aflau în clădirea afectată, iar 10 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, un ATV pentru vehiculele cu tracțiune integrală, 4 ambulanțe SMURD și 3 ambulanțe au fost mobilizate pentru a lichida incendiul.

Pompierii se confruntă cu dificultăți semnificative în gestionarea situației, deoarece arderea se manifestă generalizat la întreaga clădire, cu o suprafață afectată de peste 1.000 de metri pătrați. În urma intervenției, au fost asistate medical două persoane cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, care sunt conștiente.

Conform declarațiilor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, pensiunea, formată din parter și etaj, cu cinci camere la parter și șase la etaj, era ocupată în momentul izbucnirii incendiului. Persoanele date dispărute sunt cele care se aflau la etaj, iar eforturile de căutare-salvare sunt în desfășurare, îngreunate de propagarea focului.

Ferma Dacilor, pe lângă funcția de restaurant, era și o pensiune, oferind servicii de cazare. În prezent, nu se cunoaște dacă unitatea era complet ocupată în momentul tragic al incendiului. Autoritățile continuă să lucreze asiduu pentru a stinge focul și a identifica și salva persoanele dispărute în această tragedie care a șocat comunitatea din Tohani și din întreaga regiune.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *