De când a ajuns premier, Marcel Ciolacu a încercat să se delimiteze rapid de toate problemele pe care i le-au creat PSD-iștii din eșaloanele inferioare.

„Toleranță zero” a avut Ciolacu și în cazul azilelor groazei, „toleranță zero” a avut și în cazul exploziilor de la Crevedia, „toleranță zero” are și acum, în cazul baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut sâmbătă dimineață de DNA pentru că a luat mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Biroul Politic Național al PSD, cu unanimitate de voturi, a decis excluderea din partid a lui Buzatu și acceptarea demisiei din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului a lui Tudor Buzatu, fiul baronului de Vaslui. Mai mult, Ciolacu a spus în fața presei că s-a luat și decizia de suspendare din partid a Gabrielei Crețu, fostă soție a baronului Buzatu. Aceasta contestă decizia. În plus, a declarat la Digi24 că ceea ce i se întâmplă lui Buzatu ar putea fi „și o înscenare”. Totodată, Gabriela Crețu a mai spus că averea lui Buzatu a fost făcută „în mod legal”.

Strategia premierului Ciolacu, angajat deja în crearea unui profil prezidențial personal pentru alegerile de anul viitor, este una bună din punct de vedere politic, dar este și o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, unii oameni pot să laude modul în care acționează liderul PSD, spunând că este mult mai bine intenționat decât predecesorii săi. Asta i-ar putea aduce voturi lui Ciolacu din partea electoratului captiv.

Pe de altă parte, alți oameni pot exclama că faptele de corupție tot mai dese care ies la suprafață de când Marcel Ciolacu a devenit premier nu fac altceva decât să indice că PSD are o problemă de leadership, iar actualul lider al social-democraților nu are puterea să controleze partidul așa cum trebuie, astfel încât să fie la curent cu ce fac liderii locali în teritoriu și să blocheze orice posibil act de corupție.

Și mai există o categorie de cetățeni: aceia care nu pot fi manipulați de astfel de strategii de imagine și care spun că Marcel Ciolacu este un complice indirect al faptelor de corupție ale liderilor PSD din teritoriu. Argumentul unei astfel de poziții este că un lider al unui partid atât de mare precum PSD, aflat și la guvernare, nu are cum să nu știe ce se întâmplă și cine are puterea în filialele județene ale partidului.

Problema esențială pentru România este dacă PSD va putea func­ționa vreodată ca un partid democratic cu lideri politici onești, nu ca un partid plin de corupți care doar mimează democrația pentru a-și salva scaunul și accesul la privilegiile oferite de funcția pe care o dețin.

Că are un electorat constant, că poate câștiga alegerile, asta știm despre PSD. Problema, într-un context politic european volatil, cu multe crize ce duc la pierderea sau abandonarea reperelor democratice, este dacă PSD va menține România pe un traseu democratic sau va acutiza și mai mult crizele prin care trecem, mimând în tot acest timp lupta pentru „bunăstarea cetățenilor” și pentru „democrație”, conform republica.ro.

Coincidență sau nu, în ultimele zile au apărut tot mai multe articole în presa locală din Buzău care îl prezintă pe Marcel Ciolacu drept cel mai potrivit om pentru funcția de președinte al României.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *