Pe platforma Oameni de Bine a Primăriei Buzău se desfășoară zilele acestea un concurs în care sunt puși la bătaie 100.000 de euro din banii publici. Pentru desemnarea câștigătorilor se apelează la votul online al buzoienilor.

Reporterul Știri din Surse Buzău a testat sistemul și a constatat că se poate vota de oricâte ori de pe același calculator. A fost ales proiectul „Buzoienii donează”, cel mai slab clasat, care avea doar 19 voturi. Reporterul a votat de 10 ori într-un singur minut, iar toate voturile au fost înregistrate în sistem. S-au folosit adresele de email: iviyi0001@pixiil.com, iviyi0002@pixiil.com, iviyi0003@pixiil.com …. iviyi0010@pixiil.com. Problema e că aceste adrese de email … NU EXISTĂ! Cu toate acestea proiectul „Buzoienii donează” a ajuns la 29 de voturi.

În acest moment cel mai bine clasat proiect are 3300 de voturi. O singură persoană care muncește câteva ore poate aduce pentru orice proiect peste 3000 de voturi și îl poate aduce pe primul loc.

Având în vedere că proiectul care va câștiga acest concurs este finanțat din bani publici, primarul Constantin Toma poate intra direct în sfera penalului, dacă va desemna un câștigător acum, după ce informația că e un concurs ușor de fraudat a ajuns în spațiul public.

Nu e suficient ca de acum încolo să se asigure un cadru în care voturile să poată fi exercitate corect, pentru că deja foarte multe voturi ar putea fi false. Singura soluție este ca toate voturile date până în prezent să fie anulate, iar votarea să înceapă din nou, într-un cadru în care să nu mai fie posibilă frauda.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *