Instituția de cultură, Muzeul Județean Buzău a făcut un anunț „năucitor” cu privire la desfășurarea evenimentelor culturale din data de 18.05.2024.

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare, anunță că nu va organiza evenimentele culturale programate pentru Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția 2024, ca urmare a solidarizării angajaților cu ceilalți colegi din țară. Revendicările personalului din muzee sunt legate de: majorarea salariilor, îmbunătățirea condițiilor de muncă, deblocarea posturilor vacante și suplimentarea schemelor de funcții, alocarea unui buget de minimum 0,9 % din PIB sectorului cultural, remedierea anomaliilor actuale din sistemul de salarizare a personalului din instituțiile culturale etc.

Ne exprimăm regretul că privăm publicul de un eveniment mult așteptat, însă nutrim speranța că doar așa revendicările unui sector public cultural și de cercetare pot atrage atenția asupra situației din muzee.

Vă asigurăm, dragi vizitatori, colaboratori și prieteni ai muzeului, că vom pregăti, în continuare, evenimente culturale de calitate, că laboratoarele de restaurare și serviciile de conservare a patrimoniului cultural național funcționează la capacitate maximă, că serviciile arheologice se desfășoară conform graficului și că administrația instituției funcționează în interesul patrimoniului și al dumneavoastră. Ne cerem scuze, dar trebuie să luăm atitudine!

Evenimentele planificate pentru seara zilei de 18 mai vor fi reprogramate la date ulterioare pe care le vom comunica din timp.

Este mesajul de a apărut în urmă cu puțin timp pe pagina de Facebook a instituției.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Panait Elena

Zâmbeste! Viața e frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *