Astăzi Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut o intervenție la Antena 3 în care a încercat să liniștească lucrurile și să spună că autoritățile își fac datoria în ceea ce privește verificarea produselor agroalimentare.

Cei care se îndepărtează de tehnolgoie sunt monitorizaţi şi intră sub restricţiile acestea de acordare a unor drepturi în momentele în care ei nu respectă tehnologia … noi am instituit la nivelul Ministerului Agriculturii și urmărim în teritoriu acest lucru, pentru fiecare producător care este cu producția respectivă, să fie analizată în laborator și apoi să se emită buletinele de analiză care să ateste că este de calitate produsul, în așa fel încât lucrurile să fie în regulă pe piață.

Senatorul PNL Vlad Pufu a avut o reacție rapidă pe pagina sa de Facebook, din care nu au lipsit cuvintele dure la adresa ministrului Daea:

Reacție rapidă la declarația ministrului Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3

1. Timp de aproape o săptămână, instituțiile statului – Direcția Agricolă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția Fitosanitară – nu au reușit să lămurească dacă există legume compromise, ca urmare a tratării excesive cu fertilizanți, în solariile legumicultorilor sau, mai grav, ajunse deja în circuitul comercial. Mă așteptam ca a doua zi să avem controale și o concluzie rapidă.

2. Situația trebuie urgent lămurită întrucât lovește în încrederea consumatorului și compromite întreaga activitate a legumicultorilor cinstiți.

3. Instituțiile responsabile prelevează, prin eșantionare, 18 probe de la 900 de producători! Adică doar 2% !

4. Puținele probe care sunt prelevate au rezultatele în două săptămâni, când loturile de produse sunt deja în comerț sau consumate.

5. Instituțiile din subordinea ministrului Daea sunt anchilozate. Astăzi, după cinci zile, avem o declarație, nesusținută de rezultate concrete.

6. Pe scurt, nu ne putem baza pe Ministerul Agriculturii că ceea ce consumăm zilnic din piețe este sigur din punct de vedere alimentar.

7. Era absolut necesar ca a doua zi după ancheta poliției să existe un punct de vedere explicativ, tehnic, cu privire la acest caz.

8. Este urgent nevoie de teste rapide în piețe, dar soluțiile nu trebuie să vină de la noi, ci de la specialiști!

9. Ca să reziste politic programul Tomata al domnului Daea, nu trebuie să ne întrebăm cum ajung legumele și fructele atât de timpuriu pe piețele noastre? Retoric, bineînțeles.

Reamintim că astăzi are loc o ședință importantă în coaliția de guvernare dintre PNL, PSD și UDMR, în care se va decide cum se vor împărți ministerele în cabinetul prim-ministrului Marcel Ciolacu. Totul se negociază, iar protocolul inițial va fi respectat doar parțial. Sunt aceste declarații doar o formă de presiune din partea PNL? Sau putem merge mai departe și vom constata o ruptură în coaliție?

Cert este că răbdarea liberalilor pare să fi ajuns la limită în fața oamenilor promovați de PSD, care trăiesc în trecut și nu pot face față la provocările realităților de astăzi. Este de anticipat ca tonul din coaliție să devină din ce în ce mai dur în perioada următoare. Cum se va descurca Marcel Ciolacu în acestă situație, care este nouă pentru el? Până acum nu s-a văzut în situația de a intra în clinciuri cu adversarii politici.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *