Directorul Trans Bus Gică Toader și autobuzul oprit de polițiști
Persoana din fotografie este directorul Trans Bus – Gică Toader!

Un șofer Trans Bus a fost testat pozitiv cu aparatul alcooltest. Bărbatul avea o alcoolemie de 1.44 la mie și nu este la primul incident.

Șoferul de autobuz se numește Nistor Alin și are 32 de ani, conform unor surse. Acesta a fost testat pozitiv cu aparatul acooltest de către polițiștii buzoieni.

Poliţiştii au decis să-l ducă la spital pentru probe de sânge care să stabilească exact nivelul alcoolemiei, care în mod normal se dublează, însă acesta a refuzat.

,,Bărbatul a fost testat cu 1.44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat recoltarea de probe de sânge, astfel că se va întocmi un dosar penal pe infracțiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În autobuz erau 3 pasageri și autobuzul a fost scos din traseu. Șoferul avea un comportament inadecvat în sensul în care închidea ochii, nu-și mai ținea capul drept”, a declarat Ane-Mari Vrapciu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Călătorii au bănuiala că șoferul de autobuz avea obiceiul să mai „tragă la măsea” o țuiculiță sau ceva tărie ca să-și ia puțin curaj. Nimic ciudat pentru conducerea deficitară a companiei Trans Bus, asta din cauză că șoferul ar mai fi fost prins băut la volan.

Șoferul nu este la prima ispravă! Gică Toader ar fi intervenit pentru el

Surse din compania Trans Bus, susțin că șoferul buclucaș ar mai fi fost prins băut la volan unui autobuz. Se afla pe cursa ce deservește muncitorilor de la compania Yazaki.

După ce călătorii l-au mirosit pe șofer și și-au dat seamă că e beat, aceștia au sunat la garajul Trans Bus pentru a anunța incidentul, motiv pentru care la garajul companiei ar fi fost testat pozitiv cu aparatul alcool test.

Citește și: Vitezomanul Gică a rămas fără permis. 111 km/h în localitate

Totul ar fi rămas ascuns până în acest moment, asta după ce directorul societății de transport public în comun ar fi intervenit pentru el, însă l-ar fi avertizat că nu trebuie să se mai suie niciodată băut la volan.

În urmă cu doar o săptămână semnalam faptul că în cadrul societății de transport au fost angajați mai mulți șoferi din localitatea de provenință a primarului municipiului Buzău, comuna Țintești. Dacă în trecut aceștia erau șoferi pe tractoare, acum au devenit șoferi pe autobuzele municipalității, ba mai mult și-au angajat și nevestele, tot ca șoferițe, la control sau la caserie.

Citește și: O șoferiță Trans Bus a băgat în spital o persoană! Vezi ce s-a întâmplat

Gică Toader se dezice de acuzațiile că șoferul ar fi la a doua întâmplare

Chiar dacă surse din Trans Bus susțin că șoferul nu este la primul incident când este prins sub influența alcoolului la volan, Gigă Toader a declarat pentru ziarul de casă buzoienii.ro, că șoferul nu a mai avut abateri.

„Îi desfacem contractul de muncă. Îmi pare rău, e de patru ani la noi. Până acum n-a mai avut abateri, dar pentru astfel de fapte avem toleranță zero”a anunțat Gică Toader, directorul Trans Bus.

EMAG

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *