Știm cu toții că mișcarea întărește imunitatea. Un corp viguros, în formă fizică bună, va face față mai ușor eventualelor îmbolnăviri. Dacă la aceste beneficii mai adaugi puțină voie bună și socializare, consider că ai făcut combinația perfectă, iar comunitatea SYR va sări în ajutorul tău.

Share Your Run (SYR), a fost fondat în anul 2016, de Dan Spătaru, din dorința de a avea un loc unde pasionații de alergare, de orice nivel să-și poată impărtăși turele de mișcare fără a fi judecați. Conceptul a evoluat și odată cu creșterea comunității, membrii grupului de pe Facebook au găsit oportunități pentru a se întâlni și față în față. De anul trecut, au apărut alergările de grup, organizate săptămânal și astfel, tot mai multe persoane au ieșit împreună să se antreneze și să socializeze. Ocazional, diverși sponsori răsplătesc și încurajează participanții, oferindu-le echipament sportiv, înscrieri la curse și multe alte premii.

Totul a început în februarie 2022, în București, apoi întâlnirile s-au extins în mai multe orașe, printre care face parte și Buzăul.

În fiecare miercuri, începând cu orele 18:00, toți iubitorii de mișcare sunt așteptați în Parcul Crâng din Buzău. Timp de aproximativ o oră, participanții vor avea parte de multă voie bună și totodată de un antrenament distractiv, alături de oameni sociabili. Pe lângă amatori, se află și profesioniști, de la care poți primi diverse sfaturi și care te vor ajuta să te integrezi mai bine. Fiecare se mișcă în ritmul lui, acțiunea se desfășoară pe aleile parcului, care de fiecare dată radiază de zambete și încurajări, iar totul se termină cu hohote de râs și cu multe fotografii.

Până acum, se pare că alergările de grup au fost primite cu brațele deschise de buzoieni, numărul participanților a crescut semnificativ, de la o săptămână la alta, miercuri desfășurându-se deja ediția cu numărul 21. Mai jos, unul dintre cei mai activi buzoieni și totodată promoterul alergărilor SYR Buzău, ne va răspunde la câteva întrebări, într-un scurt interviu:

-Salutare! Te rugăm să ne spui câteva cuvinte despre tine!

– Salut, mă numesc Viorel Tabăra, am 40 de ani, locuiesc în Buzău, alerg de 3 ani și jumătate și mă declar un împătimit al mișcării, în special al alergărilor, fie ele pe plat sau pe trail.

-Ce te-a făcut să alergi și ce te motivează să faci acest lucru în continuare?

– Să alerg am început după ce am slăbit, recunosc eram un tip rotunjor. Eram încă în perioada de dietă, când am hotărât să merg pe Stadionul de la Fabrica de Lapte, să fac un pic de mișcare și în aer liber nu numai în sala de forță. Aici am alergat primul meu kilometru și pot spune că m-a „prins”. Am început să alerg săptămânal, măcar o dată în aer liber și zilnic pe bandă, până când a venit pandemia și am fost obligat să las sala. Atunci am început să alerg zilnic și pe distanțe din ce in ce mai mari.

-Cum a luat naștere acest concept, Share Your Run (SYR), aici în Buzău și cum a fost primit de buzoieni?

– Share your run este de fapt o comunitate mega frumoasă, cu oameni minunați, cărora le place să alerge și să împărtășească experiența lor cu alții. SYR, “grupul mamă”, a început acest concept în primă fază în București, acum circa 58 de alergări (săptămâni). Ușor, ușor, s-au alăturat mai mulți alergători, printre care m-am aflat și eu, din dorința de a aduce la noi oraș ceva nou, drăguț și în același timp sănătos, mișcarea. Toate astea nu le putem face fără sprijinul administratorilor SYR,  cărora le mulțumesc că au avut încredere în mine și bineînțeles fără ajutorul alergătorilor din Buzău, care au primit super bine acest tip de mișcare, mișcarea de grup. Noi ne dorim să-i atragem și pe cei care vor să se apuce de alergat sau pe cei care alergă singuri. De 21 de săptămâni avem un grup frumos, care vă așteaptă în fiecare miercuri, începând cu ora 18, în fața parcului Crâng .

-Ce planuri ai pe viitor?

– Pentru viitor mi-aș dori să ne strângem câți mai mulți cu putință! Cel mai drăguț, să vină persoane de toate vârstele și pentru o oră să animăm și să umplem parcul Crâng cu bucuria noastră de a face mișcare și cu zâmbetele noastre. Totodată, îmi doresc ca ziua de miercuri să rămână în istoria Buzăului, ca fiind ziua în care toată lumea face mișcare și se bucură de natură!

Dacă ar trebui să convingi pe cineva să se apuce de alergat, ce i-ai spune?

– Dacă ar trebui să conving pe cineva… bună întrebare, dar are și un milion de răspunsuri. Primul și cel mai frumos este pentru sănătatea lui, după care vin celelalte 999 de motive, care mai de care mai frumoase! Uite, în afară de sănătate vei găsi întotdeauna oamenii minunați și dornici să împartă cu tine pasiunea pentru alergat, iar starea ta de spirit după ce vei termina prima alergare va fi de nedescris ( îți promit că nu îți va veni să crezi cât de bine și cât de frumos a fost să faci o oră de mișcare). Odată ce te-a prins, nu vei mai avea stare și vei aștepta cu nerăbdare următoarea ieșire la alergat. Cel mai fascinant este ca într-un timp relativ scurt poți vedea și vizita o grămadă de locuri minunate și asta făcând și cea ce îți place „alergarea”… Mă înclin 🙏❗

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *