Gura Teghii

La doar două luni de la reținerea sa de către procurorii care au efectuat o percheziție la sediul Primăriei Gura Teghii, primarul Gheorghe Micleru se confruntă acum cu acuzații grave. Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a finalizat ancheta și a decis trimiterea în judecată a edilului buzoian, aflat în prezent în arest la domiciliu, pentru comiterea a 5 infracțiuni.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Micleru este acuzat de delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, furt și efectuarea de acte de comerț incompatibile cu funcția. Acțiunile ilegale sunt imputate în mod continuat, iar primarul este suspectat de a fi instigat sau săvârșit complicitate în aceste fapte.

Conform procurorilor, Micleru ar fi utilizat bunuri ale primăriei în interes personal, inclusiv angajați ai instituției publice pentru lucrări la o pensiune deținută de el în comuna respectivă. Mai mult, primarul este acuzat că a menținut în funcție un polițist local care trebuia să fie eliberat din post și l-a folosit pentru a-și rezolva probleme personale, încălcând astfel dispozițiile legale.

Anchetatorii susțin că Gheorghe Micleru a administrat în fapt o societate comercială (pensiunea sa) și a desfășurat acte de comerț, încălcând normele privind incompatibilitățile funcției sale publice. În cadrul aceleiași anchete, un angajat al Primăriei Gura Teghii, polițist local pe nume D.N.I., a fost și el trimis în judecată pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu și activități de comerț incompatibile cu funcția.

Rechizitoriul mai menționează că procurorii au solicitat menținerea măsurilor preventive, respectiv arest la domiciliu pentru primar și control judiciar pentru angajatul primăriei. Cazul se anunță a fi unul complex, cu consecințe importante pentru administrația locală din comuna Gura Teghii.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *