Fostul Centru Rezidențial pentru Recuperarea și Reabilitarea Copilului cu Tulburări de Comportament Beceni se află în mijlocul unui scandal grav, după ce directorul și mai mulți angajați sunt acuzați că au furat lemnul destinat încălzirii copiilor cazați la instituție, ducându-l la propriile locuințe. Informațiile, dezvăluite de surse șansanews.ro, au condus la o anchetă în forță, cu percheziții efectuate atât la sediul fostului centru, cât și la domiciliile persoanelor vizate.

Centru Rezidențial pentru Recuperarea și Reabilitarea Copilului cu Tulburări de Comportament Beceni

Potrivit IPJ Buzău, ieri au avut loc 8 percheziții, dintre care 7 domiciliare și una la sediul unei instituții, într-o anchetă privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu și gestiune frauduloasă. Se pare că, în perioada 2019-2021, directorul și mai mulți angajați ai instituției publice din Buzău ar fi sustras aproximativ 280 de metri cubi de lemn de foc, evaluat la 132.000 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău a declarat: „În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat înscrisuri referitoare la mișcarea și consumul materialului lemnos.” Aceste informații confirmă acuzațiile conform cărora lemnul destinat încălzirii copiilor a fost sustras și utilizat în alte scopuri.

Însă, surprizele nu se opresc aici. „Totodată, la domiciliul uneia dintre persoanele percheziționate a fost descoperit un pistol cu aer comprimat, pentru care persoana respectivă nu deținea autorizație.” Acest aspect adaugă o notă de gravitate situației, indicând posibile încălcări ale legilor privind deținerea armelor.

Cinci persoane, doi bărbați și trei femei cu vârste între 26 și 52 de ani, au fost audiate în cadrul anchetei. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Fostul Centru pentru copii de la Beceni, închis acum peste doi ani, se confruntă acum cu dezvăluiri grave, iar comunitatea așteaptă rezultatele investigației pentru a se face dreptate.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *