Un bibliotecar care a sesizat mai multe fapte de corupție a fost demis! Povestea lui Octavian Coșar

Într-un caz șocant ce depășește granițele politicii, bibliotecarul Liceului Tehnologic din comuna Beceni își vede viața distrusă în urma unui șir de evenimente nefericite, inclusiv pierderea locului de muncă și hărțuirea profesională. Toate acestea sunt rezultatul unei plângeri penale semnate de consilierul local Octavian Coșar, care a fost implicat într-o luptă politică împotriva afacerii de partid a primarului comunei, conform mărturiilor.

Victima, un bibliotecar din Liceul Tehnologic Beceni, povestește cum, în urma dezvăluirilor despre nereguli și furturi, a devenit ținta unor hărțuiri constante începând cu luna noiembrie. Acesta susține că a fost evaluat profesional cu implicarea unei „amante de serviciu” venită de la Inspectoratul Școlar Județean Buzău și, ulterior, a fost concediat, rămânând fără surse de venit.

„Acum aproximativ 3-4 ani de zile, există și un dosar penal pentru dispariția din instituție a unor materiale care erau cumpărate fictiv, există și un dosar pe rol, pe care am sesizat-o poliției economice, s-a întocmit un dosar penal. Este o cu totul altă problemă, aici, nu este vorba despre vestiții dezinfectanți. Dosarul penal la care fac referire este al domnului primar în funcție Burlacu Adrian. De acolo, el a dat ordin să ajung în situația în care sunt și să fiu înlăturat din instituție. Au început presiunile asupra mea, m-au chemat, mi-au pus în vedere să mă gândesc la anumite lucruri, adică vă dați seama, nu mi-a spus-o direct, dar un șantaj direct care nu se mai termină. Prin decizie internă m-a numit însoțitor pe microbuzul școlar, mi-am făcut foarte bine treaba, dar pentru ei tot nu a fost bine, și am ajuns în situația în care mi-a fost desfăcut contractul de muncă! Cam asta este, că am deranjat pe cine nu trebuie!”, a declarat Octavian Coșar, conform puterea.ro.

Bibliotecarul a fost lăsat pe drumuri… de primarul din localitate

Situația de fapt a bibliotecarului Octavian Coșar este generată și de ultimele nenorociri petrecute în viața sa, printre care decesul soției sale și incendierea de o mână criminală a afacerii sale, un magazin de comercializare a materialelor de construcții, în competiției cu magazinele de construcție deținute de actualul primar din Beceni prin interpuși.

Acum, cariera de 16 ani de bibliotecar a domnului Coșar s-a ruinat, trebuie să-și caute un loc de muncă pentru a-și putea întreține de unul singur copilul.

Cazul a generat un val de indignare în comunitatea locală, iar cetățenii cer o investigație imparțială pentru a se face lumină în acest caz complex, unde viețile oamenilor sunt afectate în mod direct de luptele politice. Urmăriți clipul video pentru detalii suplimentare despre această dramă din comuna Beceni din jud. Buzău.

Citește și: Fost angajat SRI – 150.000 euro. Achiziție fără licitație la Beceni

Primarul din comuna Beceni, județul Buzău, s-a recent alăturat echipei PSD Buzău, în urma alegerilor, deși inițial a fost ales în funcție alături de PNL.

Șoc politic în Buzău: Toți primarii PNL trec la PSD înaintea alegerilor locale 2024

Ziarul Puterea a investigat anterior mai multe cazuri de corupție la nivelul administrației din Beceni, inclusiv afacerea dezinfectanților sau acțiunile de percheziție și audiere desfășurate de către Direcția de Luptă Antifraudă (DLAF) la sediul primăriei.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *