În urma unor informații de ultimă oră, procurorii Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF) au desfășurat o serie de percheziții la sediul Primăriei Beceni, marcând un nou capitol în ancheta privind suspiciunile de fraudare a fondurilor europene destinate comunei Beceni din județul Buzău. Ancheta se concentrează asupra proiectului „Șansă pentru Beceni – Împreună reușim”, cu beneficiarul Asociația de Formare Profesională, Orientare, Consiliere și Plasarea Forței de Muncă „FORMATEMP”.

Procurorii au cerut fiecare factură și chitanță pentru o verificare amănunțită a modului în care fondurile europene au fost gestionate în cadrul acestui proiect. Se pare că investigația are în vedere aspecte politice, inclusiv acuzații că peste 12 miliarde de lei ar fi fost deturnați prin intermediari în cadrul unui concurs cu premii, din care cei mai mari câștigători au fost susținătorii și membrii Partidului Național Liberal (PNL) din localitate, precum și rudele consilierilor locali din Beceni.

Proiectul „Șansă pentru Beceni – Împreună reușim” avea ca obiectiv principal reducerea sărăciei și excluziunii sociale în comunitatea marginalizată a comunei Beceni, prin implementarea unor măsuri integrate. Acesta a beneficiat de finanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, sub codul proiectului 114909.

În luna octombrie 2021, publicația munteniadebuzau.ro a semnalat primele suspiciuni cu privire la implicarea primarului Adrian Burlacu în planuri de sustragere a fondurilor europene destinate proiectului. Inițial privit cu speranță de către comunitate, proiectul a atras atenția din ce în ce mai mult, pe măsură ce acuzațiile de favoritism în alocarea fondurilor și deturnarea acestora către persoane cu legături politice au devenit tot mai consistente.

Ancheta DLAF se concentrează, de asemenea, și pe verificarea sumelor alocate pentru cadastrare și reabilitarea locuințelor destinate săracilor din localitate, dar care ar fi ajuns, în realitate, la persoane bogate din comunitate. Aceste acuzații aduc în prim-plan și aspectul electoral, sugerând că banii ar fi fost folosiți pentru a sprijini candidatura primarului într-un mod necorespunzător.

Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) desfășoară această anchetă pentru a clarifica suspiciunile de fraudare a fondurilor europene și pentru a aduce în fața justiției persoanele implicate în proiectul „Șansă pentru Beceni – Împreună reușim”. Consecințele legale ale acestei investigații ar putea fi semnificative pentru toți cei implicați.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *