Ne-am obișnuit ca ori de câte ori un jurnalist deschide gura împotirva politicienilor locali, această gură să fie umplută cu sume colosale de bani publici pentru tăcere.

Este o practică pe care jurnaliștii buzoieni încă o recurg, pentru un trai mai decent, mașini scumpe sau vile de lux. Ei bine, este și cazul jurnalistului ExpressSud-Est, George Lixandru, care în urmă cu câteva luni făcea greva foamei în fața sediului Consiliului Județean Buzău și îl critica dur pe președintele CJ – Petre Emanoil Neagu.

Speranța unei prese libere la Buzău nu a durat mult și a apărut și primul material de promovare privind activitatea CJ Buzău.

„Taxă de protecție” din bani publici

Mulțumim pe această cale „ciripitorilor” din CJ Buzău care ne-au furnizat documente privind taxa de protecție a președintelui CJ în ziarul regional al lui George Lixandru. Ei bine, aveam să constatăm că taxa de protecție este de 1.200 de lei lunar în ziarul bătrânului jurnalist, care coincidență sau nu, acum promovează activitatea președintelui CJ – Petre Emanoil Neagu.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *