Dacă nu îți mai face nicio plăcere să intri în baia ta, dar nu ești încă pregătit pentru o renovare de amploare, atunci ai nevoie de o reamenajare simplă, fără mari eforturi. În plus, ideile prezentate mai sunt și prietenoase cu bugetul tău.

Nu te lăsa descurajat de dimensiunea camerei – cu puțină creativitate poți transforma orice baie într-un loc plăcut și relaxant. Important este să te gândești cum să fie practic și să se potrivească stilului tău.

Iată 5 idei simple pentru a schimba aspectul băii tale într-un singur weekend

Înainte de a te apuca de treabă:

  • Nu face schimbări mari care pot necesita mult timp. Începi cu ceva simplu și de efect.
  • Nu încărca spațiul, indiferent cât de mare este baia ta.
  • Asigură-te că ai produse de curățenie de calitate.
  • Ai răbdare: nu te lăsa descurajat dacă nu îți iese din prima vreo schimbare.
  1. Plante. Dacă nu ai nicio plantă în baia ta, acum este cel mai bun moment să te gândești să reîmprospătezi atmosfera (la propriu și la figurat). Poți alege plante care ajută la purificarea aerului și care pot supraviețui chiar și în băi fără lumină naturală precum feriga, planta păianjen sau filodendronul.  
  1. Gresia. Nu este nevoie să schimbi gresia sau faianța pentru a te bucura de o baie cu aspect de nou atâta vreme cât urmezi cu atenție anumite sfaturi pentru curățarea gresiei. De exemplu, pe blogul SensoDays.ro poți găsi o mulțime de sfaturi practice pentru o curățare cât mai corectă a gresiei. Vei fi surprins de cât de mult va conta felul în care îți vei întreține gresia și ce aspect proaspăt va da întregii încăperi.

  1. Perdea.  Având în vedere că este una dintre cele mari elemente din baie, alegerea unei noi perdele pentru duș poate aduce o schimbare semnificativă. Nu acorda o atenție prea mare materialului, este important să fie ușor de curățat și să se usuce repede. În schimb, ia în calcul ca perdeaua să se potrivească, de exemplu, cu modelul și culoarea prosoapelor pentru a crea un spațiu coeziv. Dacă ai un decor simplu în baie, poți opta pentru o perdea de duș cu un model mai îndrăzneț.
  2. Raft. Indiferent de spațiul de care dispui în baie, un raft va fi întotdeauna o idee bună. Nu doar că este o piesă foarte practică, dar va da un aer șic și modern. Fie că optezi pentru un raft de sticlă sau de lemn, stabilește un scop clar pentru acesta: îl poți transforma într-un loc dedicat produselor cosmetice de îngrijire sau pentru elemente de decor.
  3. Ramă. Deși nu este cel mai comun element de decor, un tablou va atrage cu siguranță toate privirile. Nu este nevoie să alegi o operă de artă, este îndeajuns să găsești pe internet diverse postere sau ilustrații care vor modifica felul în care va arăta baia ta. Dacă dimensiunile îți permit, poți opta chiar un perete tip galerie.

Amenajarea unei băi poate suna părea un proces greoi și costisitor, însă dacă îți planifici cu atenție și inspirație aceste schimbări poți ajunge la un aspect deosebit. Astfel, baia va redeveni locul unde te poți relaxa după o zi grea de muncă.

Surse foto: Shutterstock.com.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *