Stima de sine are un rol extraordinar de important pentru fiecare femeie. Ea influențează modul în care interacționezi cu ceilalți, felul în care te simți și cum gândești. Așadar, dacă te confrunți cu probleme în ceea ce privește stima de sine, trebuie să cunoști câțiva dintre principalii factori care o influențează.

Iată patru dintre cei mai întâlniți factori care afectează stima de sine:

  1. Statutul economic și social

Nivelul scăzut al veniturilor este unul dintre principalii factori care afectează stima de sine a multor femei. Ele se compară cu doamnele care au câștiguri lunare mari și încep să se simtă inferioare, de parcă eforturile lor nu contează, pentru că oricum nu se vor ridica la nivelul altora. Ei bine, dacă acesta reprezintă unul dintre factorii care contribuie la stima ta de sine scăzută, trebuie să știi că poți obține câștiguri substanțiale din videochat și astfel, te vei ridica la nivelul celorlaltor femei, vei putea chiar câștiga mai mult decât ele. Poți afla informații suplimentare despre acest job pe site-ul Gloria-Agency.ro, unde ți se prezintă toate beneficiile pe care le vei obține.

  1. Mass-media și rețelele sociale

Acest al doilea factor este strâns legat de primul, întrucât duce la comparații între imaginea pe care o ai despre tine și imaginile din media sau de pe rețelele sociale. Pe internet e ușor ca oricine să aibă o viață perfectă, întrucât sunt postate doar momentele frumoase. Însă, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Din acest motiv, este important să încerci să nu îți compari viața cu imaginile postate de alte persoane și să înțelegi felul în care aceste rețele de socializare au ajuns să controleze mințile utilizatorilor. Ori de câte ori ți se întâmplă să simți că ești afectată într-un mod negativ de postările cuiva, reamintește-ți că viața reală a acelei persoane nu e la fel de perfectă, precum pare în mediul virtual. Un pas important pentru a-ți proteja stima de sine este să nu mai urmărești conturile, emisiunile sau orice alte materiale care îți trezesc emoții negative. 

  1. Familia și cercul de prieteni

Oamenii cu care îți petreci timpul au o influență majoră asupra stimei tale de sine. Aceste persoane pot fie să te ajute să îți îmbunătățești stima de sine, fie pot contribui la distrugerea ei. În cazul în care vei primi încurajări, te vei simți mai încrezătoare în propriile forțe. Însă, dacă cei din jurul tău nu te tratează cu respect, ci aleg să te demoralizeze și să te critice, vei începe să te îndoiești de tine. 

  1. Mediul de lucru

Locul în care lucrezi influențează multe aspecte ale vieții tale. Din moment ce îți petreci acolo o mare parte din zi, atmosfera, șefii și colegii vor avea un impact major asupra stimei de sine. Spre exemplu, dacă simți adesea că ești stresată și faci uneori greșeli care sunt criticate apoi de superiorii tăi, stima de sine va fi afectată. Acest lucru este din cauza faptului că oamenii au nevoie de validare din partea celorlalți, în special atunci când ceilalți se află în poziții de autoritate. 

Acum, că știi care sunt principalii factori care îți influențează stima de sine, trebuie să lucrezi la îmbunătățirea ei și vei trăi o viață împlinită și fericită. Nu mai sta pe gânduri și pune la punct un plan pentru a combate imaginea proastă pe care ți-ai format-o despre propria persoană!

Sursa foto: shutterstock.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *