Înfrângere istorică pentru societatea de transport public de transport în comun, Trans Bus SA Buzău, după ce Sindicatul Șoferilor a marcat deja prima victorie în instanță, urmând și alte 15 procese să aibă aceeași soartă. S-a dovedit că salariații societății de transport au fost furați.

Scandalurile din rândul societății public de transport a municipiului Buzău au scos la iveală pe parcursul ultimelor ani mai multe ilegalități comise de actuala conducere.

După ce directorul general al societății, Gică Toader, avea deja făcute cărțile pentru procesele intentate de Sindicatul Șoferii Trans Bus, nu mai avea niciun gând că magistrații de la Curtea de Apel îi vor putea pune o „piedică” la propriu.

La Buzău nu le-a mai mers schema, au pierdut la ei acasă

Chiar dacă unii dintre angajații Trans Bus au fost neîndreptățiți și au pierdut încă din „fașă” procesele de la Tribunalul Buzău, dat fiind faptul că Buzăul este un oraș mic, iar unii judecători pot fi influențați uneori, au existat și angajați care au avut puțin noroc de un judecător bun.

Spre exemplu, unul dintre membrii Sindicatului Șoferilor Trans Bus, a câștigat în luna martie a acestui an a câștigat plata sporului pentru munca efectuată în zilele de repaus săptămânal în sumă de 12.084,58 lei, aferent perioadei septembrie 2016 – septembrie 2019.

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, acţiunea. Obligă pârâta, către reclamant, la plata sporului pentru munca efectuată în zilele de repaus săptămânal în sumă de 12.084,58 lei, aferent perioadei septembrie 2016 – septembrie 2019. Respinge celelalte solicitări şi capete de cerere. Obligă pârâta (n.r.: TRANS BUS SA BUZĂU), către reclamant, la plata sumei de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă pârâta la plata sumei de 1000 lei, reprezentând diferenţă onorariu expertiză, către expert tehnic judiciar Dumitraşcu Iuliana Daniela. Executorie de drept în privinţa plăţii drepturilor băneşti cuvenite salariatului şi în privinţa plăţii diferenţei de onorariu expertiză. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune, sub sancţiunea nulităţii, la Tribunalul Buzău. Pronunţată astăzi, 09.03.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

La recurs a venit dubla înfrângere a TRANS BUS SA

După înfrângerea de la Buzău, societatea de transport public în comun, Trans Bus, a făcut recurs la Curtea de Apel Ploiești, iar după 6 amânări, judecătorul a decis că apelul este ,,NEFONDAT”.

Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat.Obligă apelanta la plata către intimat a sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.Definitivă.Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către serviciul grefă al instanţei azi, 15 decembrie 2022.

Gică Toader în impas, angajații sunt nedumeriți

Angajații Trans Bus au fost furați la propriu. Mai exact, toți angajații aveau drepturi salariale pentru a primi ,,sporului pentru munca efectuată în zilele de repaus săptămânal în sumă de 12.084,58 lei, aferent perioadei septembrie 2016 – septembrie 2019″.

Dacă înainte Gică Toader le dădea explicații angajaților Trans Bus că procesele intentate de Sindicatul Șoferilor erau pierdute, rămân de văzut dacă acum Gică Toader va mai avea curajul să dea explicații în fața angajaților, asta după ce au fost neîndreptățiți, iar conducerea societății a „tras mai mult cu partidul”, decât cu angajații.

,,Bună ziua, circulă prin curte zvonuri că în urma procesului intentat de Sindicatul Șoferilor, avem de plătit sume de ordinul sutelor de milioane. Vă informez că aceste informații nu sunt reale și la momentul potrivit o să vă prezint situația reală așa cum a rezultat din expertiza efectuată. O zi bună vă doresc!”, ar fi scris În trecut Gică Toader, pe un grup de comunicare cu angajații societății.

TRANS BUS va pierde restul proceselor

Inițial au fost intentate 24 de procese pe rol de Sindicatul Șoferilor Trans Bus pentru cererea drepturilor salariale, însă au mai rămas doar 16 în joc, dintre care unul deja câștigat.

Din informațiile noastre, toate celelalte 15 procese care se judecă vor primi aceeași pronunțare precum în cazul procesului câștigat astăzi de sindicat. Cei 16 angajați care s-au luptat ani buni prin instanțele de judecată vor urma să-și primească drepturile salariale, însă toți ceilalți angajați ai societății care nu s-au luptat în instanță, nu vor primi absolut nimic.

Gulerul șifonat al unei cămeși a decis soarta unor angajați

Conducerea societății a găsit diferite tertipuri și sancțiuni disciplinare pentru a le băga pumnul în gură mai multor angajați de bună credință care s-au luptat pentru drepturile salariale. Mulți dintre liderii Sindicatului Șoferilor Trans Bus sau doar simpli membrii au fost excluși după ce li s-au găsit diferite motive, inclusiv și cămașa șifonată.

Inclusiv liderul sindicatului, Gigel Vasile, a fost hărțuit și i s-au fabricat dosare până a fost exclus din societatea de transport, asta după ce inițial conducerea ar fi încercat să-l îmbuneze cu un post călduț, însă acesta ar fi refuzat.

O moarte suspectă în plin proces de judecare cu TRANS BUS

Nicolae Morteci, a fost dat afară de conducerea Trans Bus în anul 2019 după ce i-au fost imputate mai multe sancțiuni disciplinare, însă motivul era cu totul altul, își cere drepturile împreună cu câțiva colegi într-un sindicat minoritar.

Pe surse, chiar Gică Toader l-ar fi angajat la Trans Bus, însă după ce acesta a devenit membru al Sindicatului Șoferilor Trans Bus, și-a cerut drepturile legale de care beneficia, iar conducerea Trans Bus nu a fost de acord cu acest aspect.

La acel moment, Nicolae Morteci a făcut greva foamei în fața sediului Trans Bus.

Inițial Trans Bus a câștigat procesul la Buzău, însă pe 3 Mai urma să aibă loc contestarea deciziei de la Buzău.

N.r.: Poate că informațiile publicate în acest articol vor supără pe mulți dintre liderii de partid sau ai societății de transport, însă adevărul a durut mereu și a ridicat nervi multora din administrația locală buzoiană.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

5 thoughts on “Înfrângere dureroasă în instanță a TRANS BUS. Jale mare în rândul conducerii”
  1. Gică Toader…un tăntălau …merită legat de un autobuz și târât prin tot Buzăul…..dar sa nu uitam ca și Toma ar merita același tratament…

  2. De retinut un aspect:a angajat firma de avocatura din Bucuresti platita tot din banii nostri (doar nu credeti ca i-ar plati din vreo mostenire de la el de la Ramnicul Sarat).Pe anul 2021este public pe internet suma alocata din buget in valoare de 120mii.

  3. Adevărul iese la suprafață întotdeauna, însă prostia oamenilor nu se termina ptr ca mama prostor rămâne gravida mereu …Ce ar fi fost cu 100 de șoferi alături de președintele Sindicatului …Sa ie țărână ușoară domnului Morteci.Romăn adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *