Ieri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, împreună cu jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, au organizat și desfășurat la nivelul municipiilor și orașelor din județ, în intervalul orar 11.00 – 14.00, o acțiune în zona adiacentă unităților de învățământ.

Au fost constituite dispozitive formate din polițiști de proximitate, ordine publică, polițiști rutieri și jandarmi, care au acționat punctual în zona unităților de învățământ. În atenția oamenilor legii au fost și punctele de alimentaţie publică ce funcţionează în apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar, dar şi alte locuri frecventate de elevi  în perimetrul din jurul școlii.

Aproximativ 80 de elevi au fost consiliaţi cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea măsurilor sanitare, dar au fost reluate și subiecte precum riscul victimizării sau atragerea răspunderii penale în diverse situații în care ar putea fi implicați.

  Totodată, echipajele de poliție rutieră au acționat în zona unităților de învățământ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în care ar putea fi implicați școlarii.

Au fost verificate și mijloacele de transport în comun, context în care au fost purtate discuții atât cu șoferii, cât și cu elevii transportați în vederea necesității respectării normelor, indiferent de domeniul lor de aplicabilitate, pentru a contribui fiecare în parte la o bună ordine socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *