În ultimele 24 de ore au fost 4.016 cazuri noi de COVID-19, un nou record negativ al infecțiilor cu coronavirus în România, de la începutul pandemiei. Alți 66 de români au murit din cauza COVID-19, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 686 de pacienți, un nou număr record.

În timp ce economia se duce în cap, zilnic se închid școli, firme și rămân tot mai mulți șomeri, românii protestează la moaștele Sf. Paraschiva!

A fost scandal azi-noapte la Iaşi, în faţa Catedralei Mitropolitane, un scandal care a continuat însă și astăzi, în ciuda sărbătorii. Oamenii s-au certat cu jandarmii, care nu i-au lăsat să intre în biserică să se roage la moaştele sfinte.

Pelerinii, fără măști, stau înghesuiți, huiduie și se ceartă cu jandarmii, cărora le cer socoteală că nu sunt lăsați să ajungă la moaște.

Foarte mulți aveau steaguri tricolore și mesaje împotriva autorităților care au introdus restricții. Incidentele au început înainte de prânz, iar protestatarii au rămas la Catedrală chiar dacă inițial jandarmii le-au interzis accesul.

Pentru a detensiona situația, jandarmii au permis unor grupuri mici de persoane să intre în curte. Nu este clar dacă persoanele care au intrat treptat sunt doar din Iași, așa cum au stabilit autoritățile județene.

VEZI MAI MULTE DETALII ȘI VIDEO AICI!

Sursa foto – DIGI24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *