Mai mult de jumătate din județele țării noastre au o suprafață împădurită sub media Uniunii Europene, de 39%, și sub obiectivul Programului Natura 2000, de 40%, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Conform hărții de mai jos, postată de Act for Tomorrow, județul Buzău are o suprafață împădurită de 25%, deci sub media UE.

Sudul țării suferă de un deficit forestier, iar acesta este unul dintre principalele motive care transformă România în unul dintre statele Uniunii Europene grav afectate de procesul de deşertificare. Cele mai lovite zone de acest fenomen sunt sudul Câmpiei Române, Dobrogea şi sudul Moldovei. Această hartă ilustrează cât se poate de clar nevoia de a acționa cât mai repede, prin plantarea de noi păduri, în special în zonele care se înregistrează cele mai mici suprafețe împădurite.

Prin programul “România plantează pentru mâine”, inițiat de OMV Petrom și Tara lui Andrei, în cadrul căruia se organizează plantările din această toamnă, vor fi plantați aproximativ 1.500.000 de puieți pe 300 de ha, în următorii 3 ani. În 2020 vor fi plantati 500.000 arbori, în 16 județe, pe o suprafață totală de peste 100 ha.

Campania de plantare vine în ajutorul comunităţilor afectate din cauza alunecărilor de teren, plantarea fiind o soluţie pentru a preveni acumulările de apă, inundaţiile şi deşertificarea solului.

Informați, distanțați, implicați dar hotărâți să punem bazele unei noi păduri!

Înscrie-te aici alături de prietenii tăi: https://forms.gle/BZwwZBPBvmeXDHjS8

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *