Nu știm dacă există pe Buzău cetățean care să nu fi auzit de Elena Panait sau de Panait Nicolae ori de celebrul detectiv cu originii nipone, Dl. Green. Câteodată ne e greu să credem că a noastră colegă de redacție poate trece neobservată prin mulțime sau poate părăsi vreun local fără a face câteva poze sau a semna cărțile pe care, fanii romanul polițist le-au achiziționat deja….

Azi, vorbim de cei aproape un milion de români care-l serbează pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, dar și de colega noastră, scriitoarea Elena Panait. Nu, nu poartă numele Purtătorului de biruință, dar a făcut cunoscut Buzăul la nivel internațional, atât prin prisma interviurilor pe care le-a luat, cât și a controversatului personaj, Dl. Green, ce nu o dată a înfrățit cultura niponă cu cea românească. Și dacă tot vorbim de Green…să nu uităm că simpaticul personaj a adus mai aproape Pakistanul de România (Buzău) mai mult ca niciodată, prin cartea „Dl. Green și motanul Ambasadorului”.

L-am văzut pe Green în Japonia fără ca măcar să i se fi adus vreo recunoștință, din partea niponilor: „Dl. Green: O umbră a trecutului”. Elena Panait a avut multe nopți nedormite și multe articole de tradus și studiat pentru realizarea acestei cărți….Apoi, simpaticul detectiv a ajuns să ne încânte cu: „Dl. Green și montanul Ambasadorului”, unde E.S. Dl. Dr. Zafar Iqbal, este prezent trup și suflet alături de „omul legii”, adoptat de Buzău.

Green a trecut în CV-ul său țara sa de origine care îl reneagă total, România, țara care-l adoptă și unde este văzut ca un „om de bine”, Pakistanului și mai nou….Elena Panait are de gând să-l ducă în Coreea de Sud….

Acum nu știm dacă autoarea va avea de gând să-l lase pe Green să se piardă prin Coreea de Sud și ne va descrie țara, ori dacă va alege să „unească” tradițiile și cultura sud-coreeană cu cea românească… ori poate că vom avea parte de un trio? Cum ar fi „să vedem:” România – Pakistan și Coreea de Sud? Nimic nu este imposibil pentru colega noastră scriitoare. Cu cât îi spui mai mult că nu există nicio cale de rezolvare, cu atât ea va făuri una.

De ce credem că noua aventură a Dl. Green va avea legături cu Coreea de Sud?

Recent, scriitoarea Elena Panait a început să fie atrasă de această țară. Noi, cei din redacție, cunoaștem afinitatea ei pentru țările din Asia, dar și faptul că este o fană înfocată a k-dramelor. De aici, și ipoteza deloc surpinzătoare pentru noi, cum că simpaticul detectiv cu origini japoneze va ajunge să se aventureze într-un caz extrem de complicat și aparte…

Acestei teorii i se adăugă și faptul că recent, scriitoarea a luat un interviu E.S. Dl. Ambasador Kap-soo Rim, ceea ce ne întărește și mai mult convingerile cum că va încerca „consolidarea prin cultură” a țărilor noastre.

Totuși, să nu uităm că Elena Panait, este prietena E.S. DL. DR. Zafar Iqbal, Ambasadorului Pakistanului în România și Republica Moldova. Scriitoarea sigur va ține cont de acest aspect și va „uni” cele trei culturi. De ce suntem siguri de acest aspect? Pentru că Elena se ghidează după vorbele: „Dacă ai făcut un bine uită-l, dacă ți s-a făcut un bine nu-l uita toată viață!”

Nouă, celor din redacție, dar și vouă, fanii romanului polițist de oriunde ați fi în lume, nu ne rămâne decât să așteptăm. Povestea în mod cert se va cerne. Elena e „bolnavă” după scris și nimeni și nimic nu o poate opri atunci când voiește să-și atingă țelul.

Rămâneți aproape de noi și susțineți cultura și tradiția românească! Tinerii încearcă mereu să vă încânte cu ceva nouă. Să le fiți aproape! Nu contează că vorbim de o lansare de carte, un spectacol sau mai știm noi ce arte…Contribuiți prin prezență sau aprecieri. Și nu uitați! Un popor ce-și renegă cultura și tradiția e un popor mort!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *