Ambasada Japoniei în România oferă interviuri preferențiale

Să trăiască parteneriatul nostru strategic!

Mânați de o arzătoare dorință, am bătut timid, dar cu efect la ușa Ambasadei Japoniei în România, cerând politicos un interviul cu noul domn ambasador și cu doamna atașat cultural…Ei, bine ne așteptam să ni se ceară subiectele pe care le vom dezbate, dar nu și….numărul cititorilor. Hopa?! Da, de ce? Ce motiv este acesta? Oare celor ce calcă pragul Ambasadei României din Japonia li se cere numărul de urmăritori pe rețelele de socializare? Altfel domnii diplomați nu sunt dispuși să răspundă la întrebări sau să-i primească?

Ei, bine aflați că…anul trecut în preajma unui eveniment…Ambasada Japoniei în România invita mass-media fără să mai țină cont de numărul de cititori/urmăritori. Ce fel de criteriul de protocol este acesta? Și de ce doar instituția guvernamentală menționată mai sus îl folosește? Pentru că de scris pe la alte Ambasade am mai scris, dar nimeni și ar trebui să subliniem, nimeni nu cere așa ceva!

Să înțelegem că domnii diplomați aleg pe sprânceană jurnaliștii? Dar oare de ce? Okay, okay! Poate că vă gândiți că nu-și pierd timpul pentru 2-3 „amețiți” care mai intră pe un site din când în când să mai citească câte o știre, dar totuși, aceeași instituție scrie că dorește să-și răspândească sfera de influență (cultura japoneză) în toate orașele României. Opsss! Păi…și dacă voiești acest lucru e musai ca presa să aibă milioane de cititori? Hmmm! Uite că eu când am făcut proiectul cu Japonia nu m-am mai gândit dacă site-ul celor de la universitate avea milioane de vizualizări. Totuși lăsăm și noi asta aici…deși nu cred că trebuie să ne argumentăm în fața cuiva, dar așa….ca idee.

Revenim, dacă am fi primit un mesaj de genul: „Ne pare rău! Domnul Ambasador și doamna atașat cultural sunt extrem de ocupați și nu vă pot acorda un interviu”, în mod cert nu ar fi fost niciun fel de problemă și nu am mai fi făcut caz, dar…„Ceva e putred în … Japonia”.

Dragă presă, (ne referim aici la cei mici, așa ca noi), care te vei mai gândi că dorești să discuți cu domnii și doamnele de la Ambasada mai sus menționată, avem rugămintea să te mai gândești o dată și să te uiți bine la numărul tău de urmăritori, că altfel….

„Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!” Mulțumim frumos! Vom ține minte! Spor la a vă promova cultura ajutați doar de aceea media extrem de urmărită și puternică în vizualizări! 頑張れ!!!

P.S.: Acordăm cu drag dreptul la replică Ambasadei Japoniei în România!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Panait Elena

Zâmbeste! Viața e frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *