În contextul stării de urgență declanșată în România din cauza pandemiei Covid-19 afectează desfășurarea evenimentelor culturale cel puțin până pe 15 mai 2020, așadar elevii Liceului de Arte Margareta Sterian din Buzău, au interpretat o piesă de muzică folclorică în mediul virtual.

Muzica ne unește!

Instalaţi confortabil pe propriile canapele, spectatorii buzoieni, aflaţi în izolare la domiciliu, pot asista la interpretarea online a piesei ,,Șapte văi și-o vale-adâncă”, care a reunit mai mulți elevi ai Liceului de Arte Margareta Sterian din Buzău.

Inițiativa le aparține profesorilor Alina și Ciprian Rădulescu, aceștia au reușit să reunească nu mai puțin de 13 interpreți de muzică folclorică, din clasele IX-XII, elevi ai liceului buzoian Margareta Sterian, într-un concert online organizat în ora de ansamblu folcloric.

,,🎼Moment artistic oferit de clasa de muzica traditionala romaneasca a Liceului de Arte ,,Margareta Sterianʺ Buzau,prof.coordonatori Alina si Ciprian Radulescu.
Multumim pentru incredere, sprijin si incurajari doamnei director Singeorzan Mioara, doamnei director adjunct Vera Tudose, elevilor si parintilor! 
🥰
Mii de multumiri Studio M Buzau – Dan Mardale pentru montajul video!
😍”- a scris pe facebook inițiatorul – Alina Rădulescu.

Inițiativa este în premieră, Liceul de Arte Margareta Sterian din Buzău, este primul liceu din România ce ia această inițiativă. Vezi VIDEO mai jos:

,,A fost o propunere inedită pentru mine, răspunzând afirmativ propunerii profesorilor Alină și Ciprian Rădulescu, profesori cu care am colaborat foarte mult în proiectele şcolare ce au ținut de partea muzicală împreună cu ansamblul folcloric și vreau să mulțumesc și conducerii Liceului de Arte pentru susținere mai ales în această perioadă dificilă în care noi elevii ne aflăm. Mă bucur că fac parte din acest liceu, având multe proiecte frumoase pe care nu le voi uita niciodată. Mulțumim pentru sprijin și dumneavoastră că promovați arta muzicală adevărată!”- ne-a transmis, Cristian Ștefan, unul dintre interpreți.

,,Șapte văi și-o vale-adâncă”

Maria Tănase a lansat această piesă muzicală care a fost preluată instrumental de Fărâmiță Lambru.

Data de 20 februarie 1938 reprezintă debutul radiofonic al artistei. Acompaniată de taraful Ion Matache din Argeș, a susținut „pe viu” un program de cântece românești la emisiunea „Ora satului”: M-am jurat de mii de oriȘapte săptămâni din postCe-i mai dulce ca alvițaCine iubește și lasăGeaba mă mai duc acasăMărie și MărioarăȚigăneascaCând o fi la moartea mea.  La această emisie, taraful lui Ion Matache era format din doi violoniști, un contrabasist, un țambalist și un cobzar. După comentariile cronicarilor muzicali, prilejuite de debutul la radio și ecoul puternic în rândurile auditorilor emisiunilor radiofonice, Maria Tănase continuă să fie programată aproape săptămânal de Radio România.

Maria Tănase (n. 25 septembrie 1913, București ― d. 22 iunie 1963, București) este considerata cea mai importantă interpretă de muzică populară românească. A fost supranumită Pasărea măiastră și Regina cântecului românesc.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *