Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului şi instabilitate atmosferică, valabilă pe parcursul zilei de marţi, în peste trei sferturi din ţară, inclusiv în Buzău.

Conform prognozei, marţi, între orele 9:00 – 23:00,  în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei (județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină și averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Totodată, ANM a emis o informare de vreme rea, ce va intra în vigoare începând din această seară, de la ora 22:00, şi va fi valabilă până marţi, la ora 9:00.

În intervalul menţionat, local în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Aversele vor putea avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării şi se vor înregistra la rafală viteze cuprinse, în general, între 45 şi 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70 – 80 km/h.

La această oră, în Buzău, termometrele înregistrează 30°C, iar cerul este parțial noros.

Sursa: Agerpres

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *