• Proiectarea Asistată de Calculator și Modelarea Tridimensională va face parte din planul de învățământ la nivelul unității școlare,  începând cu anul școlar 2021 – 2022

Elevii Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’ din Buzău se vor putea valoriza din anul școlar 2021 – 2022 în cadrul unui Centru de Excelență. Proiectarea Asistată de Calculator  și Modelarea Tridimensională sunt mijloacele prin care viitorii meseriași vor învăța să lucreze la cele mai înalte standarde.

Deprinderile pe care și le vor forma în cadrul Centrului de Excelență vor ajuta liceenii de la ,,Henri Coandă’’ să se adaptaze cu mai multă ușurință la cerințele pieței muncii aflată într-o continuă schimbare și dezvoltare. Mai ales în contextul în care calificări precum tehnician telecomunicații, electrician, lăcătuș, electromecanic, mecanic, maistru mașini, maistru electromecanic sau tehnician desenator impun însușirea cunoștințelor de utilizare a calculatorului și a programelor specifice, compatibile cu fiecare tip de specializare. Practic, într-o societate a cunoașterii  și a evoluției tehnologice munca asistată pe calculator este cheia succesului.

,,Liceul nostru se bucură de elevi cu potențial mare în meseriile pe care și le-au ales. De aceea prin tot ceea ce facem încercăm să le oferim pământul fertil în care să crească frumos. Pe acest principiu am gândit și înființarea acestui Centru de Excelență la liceul nostru. Am considerat că este un punct de plecare foarte bun pentru viitorii meseriași, care trebuie să fie în permanență atenți la tot ceea ce este nou și să fie deschiși la schimbare. ’’, profesor Carmen Florescu, coordonatorul Centrului de Excelență la nivelul Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’.

Centrul de Excelență este rezultatul parteneriatului dintre Liceul Tehnologic,,Henri Coandă’’ cu Fundația WorldSkills Romania și compania Hofag Engineering, partener academic autorizat Autodesk.. Fundația menționată este o organizație nonprofit care are misiunea de a crește profilul și recunoașterea profesioniștilor și de a arăta cât de importante sunt profesiile și calificările profesionale în realizarea creșterii economice, dar și a succesului personal.  Pentru o mai bună corelare între sistemul de educație și piața muncii, Fundația WorldSkills Romania a realizat  parteneriate cu unități de învățământ din toată țara în vederea dezvoltării unor Centre de Excelență în Proiectarea Asistată de Calculator  și Modelarea Tridimensională. Liceul Tehnologic “Henri Coandă” Buzău este singurul liceu din județul Buzău  care beneficiază de un parteneriat de acest fel.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *