În ziua de 19 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi de creştere a siguranţei rutiere, fiind aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute 20 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Astfel, ieri, poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat o acţiune având ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 101 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care au călcat prea tare pe pedala de acceleraţie, iar 18 dintre aceştia au rămas fără dreptul de a conduce autovehicule în următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 166 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din Buzău, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

Alte 2 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar  şi pentru nerespectarea culorii roşie a semaforului.

Alte sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (14), celor care au oprit sau staţionat în loc nepermis (5), au fost sancţionaţi 19 pietoni pentru că nu au respectat regulile de circulaţie, dar şi 24 pentru alte abateri în trafic. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 72.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit, ieri, un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat. 

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *