Apartenența pentru antreprenoriat în România este destul de mare pentru această parte a Europei. Cercetătorii spun că 44% dintre români văd posibilă această opțiune. Cei ce nu se regăsesc în acest procent cel mai probabil se tem de necunoscut sau nu dispun de banii necesari pentru a întemeia o afacere. Dacă te-ai săturat ca obiectivele tale să depindă de alții, vrei să deții controlul și ești pe punctul de a face schimbarea, descoperă cele mai importante sfaturi pentru cel mai bun start, dar și atenționări asupra obstacolelor ce inevitabil vor apărea.

Merită să deschizi de la zero o afacere în România ?

Cu siguranță, da; din moment ce nu este o decizie pe moment, ci o hotărâre în urma cercetării și cunoașterii domeniului în care urmează să investești. Aceasta este povestea standard a marilor succese. Acum, nu oricine are o idee devine automat un om de succes, însă atât timp cât crezi în ce faci, ai temele făcute, oameni la fel de implicați în jurul tău și ești conștient de faptul că în astfel de inițiative profitul niciodată nu va veni imediat, va dura destul de mult până îți vei acoperi cheltuiala inițială, timp în care nu îți vei pierde speranța și vei continua cu ce ai de făcut, aceasta poate deveni una dintre poveștile marilor succese de care aminteam mai sus.

De unde să începi după ce ai luat hotărârea

  •        Înainte de orice, investește în educație! Odată ce ai stabilit pe ce vrei să te axezi, investește în cercetare, investește timp în a documenta micile detalii ce fac diferența în afacere. Asigură-te că stăpânești domeniul.
  •         Asigură-te că ai oameni de încredere în jurul tău. Oameni muncitori, capabili și implicați care și ei la rândul lor știu ce vor.
  •        Cât despre partea legală, ai nevoie de un SRL, sau PFA sau III. Vorbește cu un avocat, pentru că el știe cel mai bine ce vei avea de făcut și te va ține la curent cu legislația și cu tot ce ține de aptitudinile lui.
  •         Găsește un contabil care să fie competent, de preferat cu experiență și care să știe să gestioneze situația.

Aceștia fiind pașii de fundație, temelia viitoarei afaceri, ajungem la partea de deschis spațiu, furnizor de echipamente, de produse, deși acest pas ar fi natural și sănătos să fie calculat din timp, și să evolueze organic desfășurarea planului și evoluția acestuia. Trebuie să cunoști exact bugetul și cât anume aloci pentru fiecare domeniu. Locația este un factor foarte important.

Trebuie să conștientizezi care sunt șansele reale ale afacerii tale. De ce au oamenii din localitatea respectivă nevoie? Oare vor cumpăra destui de la magazinul tău? Oare vor veni suficienți oameni la tine la sală?

Fie că este vorba despre un magazin alimentar, unul de mobilă, sau ce altă afacere locală ai de gând să inițiezi, trebuie să gestionezi atât spațiul propriu-zis, cât și ce se întâmplă în spatele acestuia. Este important să respecți legea, altfel afacerea va fi închisă (aici intervine avocatul), este importantă cumpărarea de lăzi, rafturi pentru depozit, diverse cutii, aici depinde de ce anume depozitați, diferite frigidere și lăzi frigorifice, în caz că deschideți magazin alimentar. Astfel de materiale poți găsi la Handlerkraft.ro, un magazin plin de profesioniști. Depozitul este foarte important să fie pus la punct. Ideea esențială este că vei face și greșeli la început, iar aceasta nu este o descurajare, fiindcă toți antreprenorii le fac.

Perseverența, scopul clar stabilit și implicarea vor duce – în timp, nu imediat – la împlinirea scopului propus.

Sursa foto https://pixabay.com/

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *