Într-o mișcare fără precedent, avocații din România și-au unit forțele pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la provocările majore cu care se confruntă sistemul de justiție din țară. Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și barourile membre au decis să declare data de 4 octombrie 2023 drept „Ziua în care justiția nu există!” și să nu pășească în sălile de judecată în această zi.

Această inițiativă remarcabilă vine în urma Hotărârii Consiliului UNBR din 1-2 septembrie 2023, când s-a decis organizarea campaniei „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există”. Scopul principal al acestei acțiuni este să atragă atenția asupra provocărilor și disfuncționalităților continue cu care se confruntă avocații în exercitarea misiunii lor de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Data de 4 octombrie 2023 va fi dedicată comunicării problemelor complexe cu care se confruntă avocatura din România. În plus, UNBR și barourile îndeamnă avocații să întrerupă activitatea în această zi, ca un gest de solidaritate și protest pașnic împotriva problemelor cu care se confruntă justiția românească, conform realitatea.net.

Uniunea Națională a Barourilor din România și barourile membre afirmă că aceste probleme din justiție sunt chestiuni de interes public care necesită un dialog constructiv între reprezentanții celor trei puteri în stat și partenerii indispensabili ai justiției. Avocații speră că prin această acțiune de protest vor reuși să atragă atenția asupra problemelor și să contribuie la îmbunătățirea sistemului de justiție din România.

Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în eforturile de a aduce lumină asupra provocărilor din justiție și subliniază importanța independenței și eficienței sistemului de justiție în protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor români. #ZiuaFaraAvocati va fi o zi de reflecție și mobilizare pentru avocați și pentru toți cei preocupați de starea actuală a justiției în România.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *