Profesorii acuzați de trafic de droguri și ceilalți complici rămân în arest, conform unei decizii de ultimă oră luată de magistrații Curții de Apel Ploiești. Cei doi profesori din Buzău, alături de alți 6 inculpați, au fost arestați săptămâna trecută de procurorii DIICOT în urma destructurării unei rețele specializate în traficul de droguri de mare risc.

Decizia Curții de Apel Ploiești a venit ca urmare a respingerii contestațiilor formulate de către inculpați împotriva mandatelor de arestare preventivă emise de către Tribunalul Buzău. Conform deciziei, inculpații P.M. L., D.O.I, N.M.R, B.N.F, T.C.F., R.M.O. și N.V.A. au văzut respinse ca nefondate contestațiile lor, iar inculpatul N.C. nu a formulat contestație în acest sens. Această hotărâre a instanței este definitivă.

În urma acestei decizii, cei 2 profesori buzoieni și ceilalți 6 indivizi implicați în rețea vor petrece următoarele 30 de zile în arest.

Rețeaua de trafic de droguri, coordonată de cei 2 profesori și alți 2 complici, opera cu mare precauție. Tranzacțiile erau efectuate pe o platformă criptată, iar achitarea stupefiantelor se făcea cu ajutorul criptomonedelor. Astfel, traficanții nu se întâlneau direct cu clienții, ci lăsau drogurile în anumite locuri, iar cumpărătorii primeau coordonatele GPS ale locației unde puteau ridica marfa.

Această rețea specializată în traficul de droguri de mare risc a fost destructurată de procurorii DIICOT Buzău, iar inculpații se confruntă acum cu consecințele legale ale acțiunilor lor ilicite.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *