Mai multe familii de urși au fost observate pe raza județul Buzău. Vezi FOTO mai jos:

,,Aceștia sunt urși relocați din alte zone și fac exact același lucru pentru care au fost strămutați… Buzăul nu are antecedente cu urși cerșători… Răul a fost produs, de acum avem precedent.

Am să vă las o listă unde au fost observate noi familii de urși: Mierea-Cândești, Monteoru-Istrița, Dâlma-Joseni, Cislău, Siriu-Harțagu, au fost văzuți peste tot, până și în Pleșcoi pe uliță, se plimbă ursul.” – ne-a scris un munțoman.

Ursuleț pe DN10 la barajul Siriu.

Alți cetățeni, susțin că au observat urși și în localitățile: Lunca Frumoasă, Buda, Tronari, Bozioru sau Bisoca.

,,A fost adusă de ceva vreme o ursoaică și șapte pui, în pădurea de la Buda. Și la Viperesti, în satul Tronari, au ajuns la oameni în sat.” – ne-a scris un cititor.

Dacă Buzăul nu avea urși, acum poate că va atrage potențial turistic ridicat, ursul devenind mascota județului nostru, precum la Lacul Sf. Ana.

Urșii de la Lacul Sf. Ana

Totuși specialiștii avertizează populația

Urșii sunt in pericol din cauza turiștilor ce le dau de mâncare și se apropie de ei pentru a face selfie-uri. Chiar dacă un astfel de comportament poate să pară inofensiv, e extrem de periculos, nu doar pentru om, ci si pentru urs.

Animalele sălbatice ce învață că oamenii reprezintă o sursă de hrană nu vor ezita să se apropie de ei, în special în perioadele în care nu găsesc ușor de mâncare. Pierderea habitatului are și ea un rol important în apropierea urșilor de oameni. Animalele sunt forțate să caute noi surse de hrană pentru a le înlocui pe cele distruse de oameni.

Există numeroase exemple de urși obișnuiți cu hrana primită de la turiști ce ajung să cerșească printre mașini și să intre în orașe.

Urșii locali au făcut prăpăd în județ

Ziua și atacul ursului la Păltineni, Nehoiu. Oamenii sunt speriați. Se tem, pe bună dreptate, că atunci când porcii din sat se vor termina, oamenii vor urma la rând.

„Alo, ce faceți, ne lăsați pradă ursului ? S-a obișnuit, intră în curțile noastre fără nicio jenă. Ne e frică, un vecin Panait, s-a trezit cu ursul lângă el în curte. A rămas omul fără glas”, ne-a spus un localnic.

Sursă: buzoienii.ro

„Nu e doar un urs. Sunt localnici care spun că au văzut mai mulți urși la un loc. Așa se explică de ce s-au raportat atacuri în sate diferite cam la aceeași oră”, a spus azi primarul din Bisoca, Florin Stemate.

Sursă: buzoienii.ro

Urșii relocați la Buzău, au fost strămutați din pricina obiceiului de a cerși, ei fiind oarecum domesticiți, din fericire pentru buzoieni.

Atât Ocoul Silvic Buzău, cât și Direcția Silvică Buzău, nu au putut oferi niciun răspuns datorită faptului că programul s-a încheiat, urmând să revină luni cu poziția oficială.

Reamintim incidentul de acum 2 ani, atunci când fostul primar al comunei Colți, a batjocorit cadavrul unui urs împușcat.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

2 thoughts on “Urșii din Predeal, strămutați în Buzău. Vezi UNDE pot fi găsiți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *