E anul veștilor bune în lumea arbitrajului buzoian. Încă un arbitru buzoian a promovat în Liga 3!

Ungureanu Diana (26 de ani) a făcut pasul către un eșalon național, prin concursul organizat de CCA, după ce a trecut cu brio testările fizice, teoretice.

„Promovarea în Liga a 3-a reprezintă un pas imens pentru mine, un drum de inițiere care îmi deschide posibilități de dezvoltare, atât în activitatea pe plan profesional, cât și personal”, ne-a transmis Ungureanu Diana.

Doar două locuri au fost scoase la concurs, iar buzoianca a obținut la testul Cooper nota 9.50, iar la teorie nota 8.50, promovând astfel prima pe listă.

Diana s-a apucat de fotbal la vârsta de 18 ani la un club de fotbal feminin din Liga 1.

,,M-am apucat de fotbal la vârsta de 18 ani, la clubul AC Onix din Râmnicu Sărat. Joc fotbal de când mă știu, jucam cu băieții și mi-a plăcut acest fenomen.

La insistențele secretarului AJF Buzău, Martinescu Mihai și a lui Silviu Andreiu, arbitru divizionar pe atunci, am decis să mă apuc de arbitraj.

Dl. Țiclea Daniel mi-a spus că am atuuri pentru a fi arbitru central și nu asistent, iar dânsul m-a delegat la un meci de centru unde a observat calitatea prestației mele din teren și i-a plăcut.

M-am apucat de arbitraj în 2018 și după 4 ani am reușit să fac pasul către Liga a 3-a, promovând prin concurs”, ne-a mai declarat tânăra.

Printre altele am mai aflat că noul arbitru de Liga a 3-a este profesor de educație fizica și sport la Școala Gimnaziala nr. 6 din Râmnicu Sărat.

Adrian Petre, președintele AJF Buzău, este mulțumit de promovarea tinerei, însă este supărat pe puținele locuri scoase la concurs de CCA.

,,A fost concurs la Liga a 3-a, și Liga a 2-a, iar concurența a fost foarte mare. Rezultatele au fost după munca depusă, anul trecut Diana Ungureanu a fost foarte aproape să promoveze și a înțeles unde a greșit, dar anul acesta depus mult efort și muncă, iar astfel a reușit.

Din păcate băieții au rămas în lotul de talente unde vor fi urmăriți pe lângă testele teoretice și fizice, vor fi urmăriți și la jocuri. Rezultatele au fost bune, notele au fost peste nota șapte, dar așa este dacă sunt foarte puține locuri scoase la concurs.

Eu o să sugerez CCA-ului să desființeze concursurile dacă sunt atât de puține locuri scoase la concurs.

Buzăul are un număr de 10 arbitrii la Liga a 3-a și avem și alți arbitrii aflați în lotul de talente”, ne-a declarat Adrian Petre.

Alți trei arbitrii se află în lotul de talente și urmează să fie supravegheați la următoarele meciuri delegate. Este vorba despre Bulibașa Cristian, Cîrjan Sebastian și David Cighir.

Noul arbitru de Liga a 3-a face un apel pentru tinerele pasionate de fotbal: „Apucați-vă de arbitraj!”.

,,Mulțumesc familiei care m-a susținut necondiționat și prietenelor mele care au avut încredere că voi reuși să promovez prin concurs! Un stat pentru toate fetele “apucați-vă de arbitraj, fiți serioase, iar munca voastră va fi răsplătită prin rezultate, poate nu atunci când vă doriți voi, dar Dumnezeu va avea grijă să le așeze pe toate la timpul lor. Mergând pe un motto în viață am reușit și acela este “învingătorii nu renunță, iar cei care renunță nu ajung învingători”! „, ne-a mai declarat Ungureanu Diana.

Comisia Județeană de Arbitrii Buzău scoate arbitrii pe bandă rulantă, însă în ultima vreme un număr mare de fete au ales să „dirijeze” de la centru băieții care joacă fotbal.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *