Edilul municipiului Buzău, Constantin Toma, scapă și de această dată basma curată într-un alt dosar în care era pion principal.

„Trebuia să fie de aseară, dar am fost plecat cu treabă și n-am mai trecut pe la birou. Doamna secretară mi-a pus de aseară pe birou hârtia de la DNA. Am găsit-o în dimineața asta. CLASARE! Dosarul de la DNA de care s-a făcut atâta vorbire a fost închis. Nu avea cum să fie altfel. Totul a fost cât se poate de legal, verificat și răsverificat de atâția oameni din diverse instituții. Mulțumesc procurorului de caz pentru că, iată, a fost un tip corect și a respins acea plângere penală. Le mulțumesc și celor care m-au susținut în această perioadă destul de dificilă. Tuturor, simpatizanți sau dimpotrivă, le transmit un lucru, de care să fie siguri: Toma nu ia șpagă!”, i-a transmis Constantin Toma, jurnalistului Auraș Tereaca – buzoienii.ro.

Cine stă la Butoane?

Cazul Licu și susținătorul Ciolacu

Depunerea candidaturii pentru Curtea Constituțională de către procurorul Bogdan Licu, sprijinit de PSD, ridică o mai veche înclinație a magistraților care au afinități politice, chiar dacă nu sunt neapărat membri ai unui partid.

În ultimii ani, tot mai mulți judecători și procurori aleg să se înregimenteze politic. Unii, direct din funcția de magistrat, alții așteaptă vechimea minimă pentru pensionare și se înscriu în partide pentru a ocupa funcții publice cumulând astfel pensia specială cu salariu de la stat.

Un exemplu este cel al procurorului general adjunct al României, Bogdan Licu, care și-a depus candidatura pentru un post la Curtea Constituțională, susținut de PSD. Licu nu a demisionat din magistratură sau nu s-a pensionat înainte de a face acest pas. Dacă nu va fi votat de Camera Deputaților pentru funcția de judecător al CCR, Licu își continuă activitatea de prim procuror adjunct al procurorului general al României, în ciuda susținerii evidente pe care a avut-o din partea unei formațiuni politice.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Bogdan Licu dacă este firesc ca un magistrat în funcție să fie sprijinit de un partid politic și dacă s-a gândit să demisioneze din magistratură înainte de a-și depune candidatura pentru CCR, însă Licu nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Foto: opiniabuzau.ro

EMAG

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *