Deputatul Romeo Daniel Lungu a susținut în plen o declarație politică referitoare la bilanțul PSD pentru primele 6 luni de guvernare.

În aceasta a atins cele mai importante măsuri pe care PSD le-a luat prin programul Sprijin pentru România, printre care mărirea pensiilor, a alocațiilor, acordarea de ajutoare persoanelor vulnerabile, precum și granturi pentru firme, și legi pentru restabilizarea economică a țării.

De asemenea, ca și co-inițiator, a prezentat Raportul comun al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice și al Comisiei pentru administrație publică şi amenajarea teritoriului referitor la unele modificări ale OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Prin aceste modificări Consiliile Județene vor avea posibilitatea legală de a înființa adăposturi pentru câinii fără stăpân. De asemenea, se acordă consiliilor județene posibilitatea de a asigura, din fonduri proprii, subvenționarea manoperelor de sterilizare a câinilor cu stăpân ce aparțin rasei comune sau a metișilor de pe raza unităților administrativ teritoriale pe care le gestionează.

În acest mod, această responsabilitate nu va mai cădea exclusiv în sarcina consiliilor locale. Prin intermediul acestor modificări se va lua o povară importantă de pe umerii primăriilor, care de foarte multe ori nu își permit nici realizarea de adăposturi, nici sterilizarea câinilor de rasă comună.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “CJ BUZĂU ÎȘI VA PUTEA ÎNFIINȚA ADĂPOSTURI PENTRU CÂINII FĂRĂ STĂPÂN”
  1. Săracele Primării! Au scăpat de o povară! Tare as fi curioasă ce primărie din județ a făcut vreo campanie de sterilizare și care are un adăpost pentru câinii comunitari?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *