În ziua de 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Siriu, au interceptat în trafic o autoutilitară care transporta peşte, însă conducătorul auto nu a respectat semnalul de oprire al poliţiştilor şi a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, fiind depistat şi oprit la scurt timp. În urma verificărilor, s-a sabilit faptul că șoferul, un tânăr de 26 de ani, din Buzău, transporta pește fără a deține documente de transport și proveniență. Astfel, șoferul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea semnalelor și indicațiile polițistului, i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,depozitarea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui” conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, cele 745 de kg de pește (crap, somn, fitofag) au fost ridicate în vederea confiscării pentru continuarea cercetărilor.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *