În anul 2020 relatam un caz „obișnuit” la Buzău, atunci când o familie de etnire romă, aproximtiv 14 la număr, au năvălit peste un bărbat în propria locuință pentru a-l ucide cu o sabie.

Așadar am decis să reflectăm câteva concluzii la mai mult de un an distanță de la acest incident bizar.

Încă de la prima solicitare, doi polițiști locali au fost prezenți la fața locului, însă au stat închiși în autospecială. Polițiștii au ajuns la aproximativ 5 minute de la al doilea apel la 112, însă aceștia au fost în inferioritate numerică, 3 polițiști și un jandarm. Chiar și după prezența polițiștilor, membrii ai clanului, au continuat să aducă amenințări victimei.

Victima s-a ales doar cu câteva zgârieturi, iar romii au făcut doar pagube materiale, autoturismul de serviciu al victimei fiind distrus.

După mai multe solicitări, la fața locului s-au prezentat polițiștii criminaliști, împreună cu brigada pentru acțiuni speciale a IPJ Buzău.

În seara respectivă, mai mulți bărbați de etnie romă au fost reținuți de către trupele SAS, iar la scurt timp și-a făcut prezența în zonă și un procuror. O parte din martori, au mers la poliție pentru a oferii mai multe informații privind incidentul, însă o parte dintre martorii cheie au fost amenințați de agresori că dacă vor da vreo declarație, li se va tăia capul cu sabia respectivă.

Timp ce câteva ore, în timp ce polițiștii căutau arma albă, sabia se afla într-un tufiș de pe o stradă din apropiere.

A doua zi, dis de dimineață, IPJ Buzău a emis un comunicat privind incidentul din cartierul Mihai Viteazul.

Punctul de vedere IPJ Buzău, 7 septembrie 2020:

În referire la articolul de presă apărut în ziua de 06 septembrie a.c. într-o
publicație online, în care era abordat subiectul unui conflict spontan într-un cartier dinmunicipiul Buzău, Compartimentul Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău este împuternicit să facă următoarele precizări:
În data de 06 septembrie a.c., in jurul orei 21.00, polițiștii au fost sesizați că într-un cartier din municipiul Buzău este în desfășurare un conflict spontan între mai multe persoane.
De îndată s-a constituit o echipă operativă care a intervenit la fața locului pentru aplanarea conflictului și pentru clarificarea împrejurărilor care au dus la această situație.
Din primele cercetări a reieșit că doi minori în vârstă de 8, respectiv 15 ani, ar fi provocat avarii autoturismului unui buzoian de 37 de ani și ar fi pătruns fără drept în curtea locuinței acestuia, adresându-i amenințări cu acte de violență.
La fața locului au fost prezenți mai mulți membri ai familiilor celor doi minori, care au intervenit pentru a-i determina să renunțe la comportamentul agresiv.
În cauză cercetările sunt continuate, sub coordonarea parchetului, pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, violare de domiciliu și amenințare.

Incompetența IPJ Buzău, a scos la iveală că în urma conflictului, doi minori de 8 și respectiv 15 ani, au amenințat cu o sabie un bărbat de 37 de ani și au distrus un autoturism. Celelalte persoane ar fi intervenit doar pentru aplanarea conflictului. Nimic adevărat din punctul de vedere al IPJ.

La acel moment reprezentanții IPJ Buzău, i-au impus bărbatului să nu furnizeze informații și imagini de pe camerele de luat vederi, absolut nimănui.

La aproximativ câteva săptămâni, potrivit unei surse credibile, romii au afirmat că au „sponsorizat” pentru „gradele” polițiștilor.

În ultimul an, infracționalitate a crescut considerabil la Buzău, iar în acest timp comandantul IPJ Buzău – Laurențiu Pantazi, declară că la Buzău nu există infracționalitate.

În ultimele luni, mai mulți buzoieni ni s-au plâns că după lăsarea serii mai mulți tineri, de obicei de etnie romă, hoinăresc prin oraș cu cuțite și bricege, iar victimele infracțiunilor sunt luate aleatoriu.

  • ,,Eram în cartierul Mihai Viteazul și mă duceam la gară, în jurul orie 03:30 dimineața. M-au oprit doi tineri de etnie romă să mă întrebe ce mai fac, nu îi cunoșteam și erau sub influența alcoolului. Până nu le-am dat toți banii pe care îi aveam la mine, nu m-au lăsat să plec, ba chiar voiau să meargă cu mine la o bancă să scot mai mult. Îmi e frică să mai merg noaptea pe străzile din Buzău.
  • „În seara zilei de 04.07.2021, în jurul orei 22.15, vis-a-vis de Mc Donalds (lânga casa de schimb valutar KM 0), doi adolescenți au fost tâlhăriți de 2 persoane de etnie rromă și deposedați de banii din buzunar, fiind amenințați. Este o zonă centrală, dar acești indivizi, se pare că nu au scrupule și nici teamă de poliția din oraș. Vă rog insistent să luați măsuri în acest sens deoarece copiii noștri nu se simt în siguranță. Cred că în acea zonă sunt și camere de supraveghere și ar putea fi depistați” – ne-a scris Roxinel pe 06.07.2021

Rata infracționalității a crescut considerabil la Buzău din următoarele cauze:

  • Legăturile interlope din cadrul IPJ Buzău stimulează infracționalitatea
  • „Valorile” au revenit de peste hotare și își practică meseria și acasă
  • Polițiștii locali au fost scoși din tura de noapte, după o decizie a primarului mun. Buzău

Tot mai mulți buzoieni și-au pus întrebarea dacă șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, se va pensiona.

Întrebat într-o emisiune TV, dacă a luat în calcul decizia de a se pensiona, acesta a afirmat că îi va fi foarte greu să ia această decizie.

,,La acest moment, nu am această intenție. Nu exclude niciodată, condițiile le îndeplinesc, dar…dacă mă voi hotărî să fac pasul, va fi foarte greu”, a spus șeful IPJ Buzău, la Focus TV Buzău.

În curând vom relata un articol privind un caz mai puțin obișnuit, o comandă politică de reținere a permisului pe filieră de partid, toate cu știința șefului IPJ Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *