În urmă cu paisprezece ani, președintele Traian Băsescu era invitat de Consiliul local al comunei Cislău să participe la serbarea folclorică a comunei, ocazie cu care șeful statului urma să fie naș pentru mai multe cupluri care își serbau nunta de aur, printre care însuși primarul Dumitru Mitroiu împlinea 25 de ani de căsnicie.

Atunci, Dumitru Mitroiu declara că invitația i-a fost transmisă președintelui Traian Băsescu prin intermediul deputatului de Buzău Cezar Preda.

Au trecut de atunci paisprezece ani, s-au schimbat multe pe scena politică. De fapt, s-a întâmplat ceva, și anume faptul că primarul, s-a îndreptat cu pași repezi spre o condamnare, iar acest lucru nu face decat să îi bucure pe competitorii electorali, deoarece era unul dintre primarii aleși „pe viață”, era primar din 1992.

Ar fi fost ales pe viață primar, dar a fost condamnat pentru abuz în funcție.

Inițial primarul a fost achitat în data de 11.12.2020, în dosarul nr. 3072/277/2017, însă după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a făcut apel, procesul a mers mai departe la Curtea de Apel Ploiești.

În același dosar au mai fost vizați contabilul șef – Botan Cristina Nicoleta, fostul administrator al SC PROD FOR SRL Oancea Vasile Genovel, firma fostului primar de la Nehoiu – Florentin Lungu (în prezent aflându-se în penitenciar) și inginerul proiectant – Marin Petrică, de profesie inginer proiectant și cel care a asigurat dirigenția de șantier pe parcursul derulării crt. de achiziție publică de lucrări nr.1892, încheiat între Consiliul Local Cislău și SC PROD FOR SRL Nehoiu.

Aceștia trebuie să execute pedepsele după cum urmează:

  • Mitroiu Dumitru, primarul comunei Cislău – 2 ani și 8 luni (închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu)
  • Botan Cristina Nicoleta, contabila șefă – 2 ani și 8 luni (închisoare cu suspendare săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu)

Constantin Boșcodeală, primarul Buzăului de la aceea vreme, a fost și el prezent la sărbătoarea comunei Cislău: ”Nu mor caii când vor câinii. Sunt un om cu multă voință și dorință de a învinge”

Cu același talent s-a îndreptat și el cu multă voință spre o condamnare.

În al treilea său mandat de primar, Constantin Boșcodeală a finanțat din bugetul municipalității clubul FC Gloria Buzău. Astfel, în calitate de ordonator principal de credite, Boșcodeală a alocat fonduri unor asociații non-profit, ele ajungând însă la unele societăți comerciale la care primarul însuși era acționar. Constantin Boșcodeală a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și un termen de încercare de cinci ani, precum și la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcției de primar pe o perioadă de cinci ani. Instanța de fond l-a condamnat pe Constantin Boșcodeală pentru două infracțiuni de abuz în serviciu.

O altă „LEGENDĂ” de pe Valea Buzăului, a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit DNA, în perioada 6 aprilie 2012 – 14 mai 2012, Victor Mocanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu avute în calitate de şef al CJ Buzău, urmare unei înţelegeri omul de afaceri Daniel-Mihail Bădic, asociat şi administrator al SC Medical Finance Projects SRL Bucureşti, în scopul inaugurării aparente a noului sediu al Maternităţii Spitalului Judeţean Buzău.

Astfel ar fi fost a încheiat, în condiţii de nelegalitate, cu societatea menţionată, opt contracte de furnizare echipamente medicale (dintre care şapte de achiziţie directă şi unul de închiriere) şi ar fi fost aprobate plăţile, în condiţiile în care echipamentele medicale obiect al contractelor de achiziţie directă.

„Pe lângă faptul că fuseseră supraevaluate, nici nu fuseseră livrate, iar contractul de închiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind în mod vădit ineficiente din punct de vedere economic”, se arată într-un comunicat al DNA.

„Încheierea contractelor de furnizare (prin închiriere sau cumpărare) (…) a creat premisa efectuării de plaţi în cuantum total de 2.201.127 lei (503.563, 72 euro), fără TVA, din bugetul judeţului Buzău in favoarea S.C. Medical Finance Projects SRL Bucureşti, reprezentând facturile emise de aceasta societate în baza contractelor încheiate.Paguba cauzată efectiv până la data întocmirii rechizitoriului a fost în cuantum de 565.445,05 lei şi reprezintă valoarea plăţilor efectuate în baza contractelor cumpărare directă, fără ca bunurile să fie livrate”, mai arată procurorii DNA.

„LEGENDA” necondamnată

Fostul președinte, Traian Băsescu, a fost cercetat în mai multe dosare penale, însă până la acest moment, acesta nu a fost condamnat.

Traian Băsescu este singurul membru necondamnat din cartelul „LEGENDELE CISLĂULUI”.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *