Dan Răspopa, alături de invitatul său Ion Marin, fost șef al IPJ Buzău, au făcut caterincă pe seama fostului senator și președinte CJ Buzău, Victor Mocanu.

,,Ca să câștige un mandat, a inaugurat și închiriat aparatura spitalului, fiind condamnat cu suspendare la vreo 3 ani și ceva de pârnaie.(…) Printre altele președintele CJ anunța că oferă 10.000 de lei pentru prima femeie care va naște în maternitate.

Ce făceai? Veneai cu două, șapte sau mai multe, și le dădeai la o parte ca să câștige cine vor ei, că sigur se făcea și acolo un act de corupție. Vă dați seama? Era o mini corupțe! Le țineau pe acelea, o săptămână sau două, că aveau ei pe una de la partid să nască. ‘Intră Gicuța, că îți dă și dl. Mocanu 100 de milioane’. Mi s-a părut ciudat, că prima naștere este premiată cu 100 de milioane, de parcă avea vreun rol în toată administrația județeană că naște o femeie prima”

Dan Răspopa, realizatorul emisiunii Toc Șou

Realizatorul a făcut haz de necaz și a mai spus că: ,,Pentru a doua era o excursie la Vulcanii Noroioși pe jos, pe a treia o termina la București, la Casa Poporului, bucuroasă că a născut. Se dădeau mai multe, dar importantă era prima care primea 10.000 de lei, premiu pentru prima femeie ce va naște, de parcă premia o adevărată realizare.”

,,Era ceva nou pentru Buzău, vă dați seama că n-a mai avut maternitatea nouă de foarte mulți ani, și ce au zis: ‘primul copil născut în maternitate, probabil că dacă era așa cum trebuia, putea să fie cetățean de onoare al Buzăului, al Ținteștiului, mai ales că acum exista germenul ideii de uniune locală-orășenească-rurală. E posibil ca noi să nu pătrundem sensul la toate astea și posibil să rămânem puțin în negura neștiinței.”

Ion Marin, fostul șef al IPJ Buzău

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Toc Șou”, moderată de Dan Răspopa pe FocusTV.

Victor Mocanu, a fost condamnat în dosarul „Maternitatea”, în iunie 2019

Potrivit DNA, în perioada 6 aprilie 2012 – 14 mai 2012, Victor Mocanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu avute în calitate de şef al CJ Buzău, urmare unei înţelegeri omul de afaceri Daniel-Mihail Bădic, asociat şi administrator al SC Medical Finance Projects SRL Bucureşti, în scopul inaugurării aparente a noului sediu al Maternităţii Spitalului Judeţean Buzău.

Astfel ar fi fost a încheiat, în condiţii de nelegalitate, cu societatea menţionată, opt contracte de furnizare echipamente medicale (dintre care şapte de achiziţie directă şi unul de închiriere) şi ar fi fost aprobate plăţile, în condiţiile în care echipamentele medicale obiect al contractelor de achiziţie directă.

„Pe lângă faptul că fuseseră supraevaluate, nici nu fuseseră livrate, iar contractul de închiriere era lipsit de utilitate, cheltuielile angajate fiind în mod vădit ineficiente din punct de vedere economic”, se arată într-un comunicat al DNA.

„Încheierea contractelor de furnizare (prin închiriere sau cumpărare) (…) a creat premisa efectuării de plaţi în cuantum total de 2.201.127 lei (503.563, 72 euro), fără TVA, din bugetul judeţului Buzău in favoarea S.C. Medical Finance Projects SRL Bucureşti, reprezentând facturile emise de aceasta societate în baza contractelor încheiate.Paguba cauzată efectiv până la data întocmirii rechizitoriului a fost în cuantum de 565.445,05 lei şi reprezintă valoarea plăţilor efectuate în baza contractelor cumpărare directă, fără ca bunurile să fie livrate”, mai arată procurorii DNA.

Sursă foto: sanatateabuzoiana.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *