UPDATE: FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice pe teritoriul României

UPDATE: Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Așadar, meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcție de evoluția situației la nivel național prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie.

Articol inițial: Fără strângeri de mână la jocurile din competițiile organizate de A.J.F. Buzau

Asociatia Judeteana de Fotbal Buzau recomandă evitarea strângerilor de mână înaintea jocurilor din competițiile A.J.F. , în conformitate cu sfaturile oferite de Organizația Mondială a Sănătății pentru a reduce transmiterea COVID-19.
AJF Buzau se aliniază astfel la decizia FRF/UEFA care a anunțat că jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii și arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor din competițiile UEFA.
În plus, AJF Buzau solicită ca igienizarea vestiarelor să se facă înainte și după fiecare antrenament sau meci, să se evite interacțiunea cu suporterii pentru autografe sau poze, iar plimbările să se facă doar în aer liber, în spații deschise.
De asemenea, întărind apelul autorităților în această direcție, AJF recomandă:
• Spălați-vă mâinile de multe ori;
• Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
• Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
• Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință dacă strănutați sau tușiți;
• Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
• Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
• Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
• Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
• Evitați pe cât posibil deplasarea cu mijloacele de transport în comun;
• Nu frecventați spațiile comerciale la orele de vârf.
https://www.frf.ro/wp-content/uploads/2020/03/Masuri-prevenire-Coronavirus.pdf

În conformitate cu Hotararea Comitetul de Urgenţă al FRF din 08.03.2020 si având în vedere punctul 2 al Hotărârii nr. 6 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Comitetul de Urgenta al AJF Buzău a luat urmatoarele hotarari:

  1. Dispune ca în situația obținerii avizului prealabil al Direcției de Sănătate Publică competente la nivel local, jocurile vor putea fi organizate cu spectatori cu respectarea următoarelor condiții:
  • numărul de participanți să fie mai mic de 200 .
  • să fie efectuată o analiză a riscului cu privire la organizarea jocului respectiv cu spectatori elaborată la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică (anexată).
  1. Suspendarea competitiilor de copii si juniori organizate la nivel judetean respectiv,
    Juniori U 19 , Juniori U17 Judetean, Juniori U15, Juniori U14, Juniori U13, Juniori U12 și Juniori U11, Interliga Natioanala, pana la data 31.03.2020 inclusiv.

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *