Autoritățile din județul Buzău au fost luate prin surprindere ca de obicei. Circulația de pe drumurile din județul Buzău se desfășoară în condiții de iarnă, iar un drum național a fost blocat.

Pe DN 10, pe ruta Buzău – Brașov circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Șoferii îi acuză pe drumari că nu au împrăștiat material antiderapant pe șosea, ceea ce face să se desfășoare cu îngreunare.

Șoferii susțin că între Cislău și Berca carosabilul este foarte periculos, dat fiind faptul că nu s-a împrăștiat antiderapant!

Trafic BLOCAT pe DN2B, pe ruta Buzău – Brăila în localitatea Corbu, 20 de autoturisme au rămas blocate în nămeți, iar autoritățile intervin la acest moment.

Pe DN2 E85, pe ruta Urziceni – Buzău – Focșani, traficul se desfășoară în condiții de iarnă, iar vizibilitatea este foarte scăzută.

Pe drumurile din județ mai multe autoturisme s-au răsturnat sau au ieșit în afara părții carosabile, după ce au derapat.

Buzăul este cel mai afectat județ din România! COD PORTOCALIU

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt: ninsori abundente și viscol!

În județul Buzău va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Atenționarea a fost transmisă către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, respectiv către comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul județului în vederea dispunerii măsurilor preventive și avertizării operative a populației în eventualitatea apariției unor situații de urgență.

Evoluția fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul I.S.U. Buzău, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației în zonele posibil a fi afectate pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte negative.

RECOMANDĂRI:

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *