sursă foto: romaniatv.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt: ninsori abundente și viscol!

În județul Buzău va ninge abundent (35…50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Atenționarea a fost transmisă către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, respectiv către comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul județului în vederea dispunerii măsurilor preventive și avertizării operative a populației în eventualitatea apariției unor situații de urgență.

Evoluția fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul I.S.U. Buzău, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației în zonele posibil a fi afectate pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte negative.

RECOMANDĂRI:

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *