Galeria Peluza Crâng Buzău îi acuză pe jandarmii prezenți la meciul de sâmbătă, că un membru al galeriei a fost bătut cu bestialitate de jandarmi și că a ajuns în spital.

,,Un coleg de al nostru a fost lovit cu bestialitate de către cei 2 de mai jos, cu pumnii în spate , în față (atât de incompetenți au fost încât au lăsat și semne), ca mai apoi să spună domnului polițist care a venit la intervenție că respectivul băiat a venit bătut de la începutul partidei. Colegul nostru a scos certificat medicolegal, băiatul care ne-a transmis după incident că are filmare cu tot incidentul.

De cealaltă parte a baricadei, jandarmeria susține că bărbatul a fost transportat la UPU Buzău, însă fără a prezenta urme de violență. Mai mult de atât, pentru comportamentul său, bărbatul a fost interzis pe stadion timp de un an.

,,Referitor la incidentul semnalat la debutul celei de a 2-a reprize, precizăm faptul că, la finalul primei reprize, un grup de cinci suporteri din rândul galeriei buzoiene a părăsit arena sportivă, personalul societății specializate de pază, precum și efectivele jandarmeriei, atrăgându-le atenția că nu vor mai putea reveni pe stadion în contextul regulilor stabilite de organizator. Totuși, grupul a revenit la începutul celei de a doua repriză intenționând să pătrundă pe stadion, iar după refuzul accesului, unul dintre suporteri, care se afla și în vădită stare de ebrietate, a devenit reclacitrant și a încercat să forțeze accesul, împrejurare în care jandarmii din dispozitiv au preluat persoana respectivă și au condus-o în afara porții de acces pentru a preveni escaladarea stării conflictuale, respectiv pentru luarea măsurilor legale. Ceilalți membri ai grupului au apelat telefonic alți suporteri aflați în galeria dispusă în peluza Crâng, solicitându-le prezența în zona porții de acces, cu intenția probabilă ca, sub presiunea unei prezențe mari de suporteri, să nu se dispună măsuri împotriva persoanei recalcitrante.

La scurt timp, în zona porții de acces s-au deplasat circa 20 de suporteri concomitent fiind dispusă suplimentarea dispozitivului de ordine.

Menționăm faptul că, pe toată durata interacțiunii cu jandarmii, persoana aflată în vădită stare de ebrietate, a fost în legătură de vizibilitate cu ceilalți suporteri, interacțiunea acestuia cu jandarmii fiind și înregistrată video cu telefoanele mobile.

Ulterior, persoana a apelat SNUAU 112 , afirmând că ar fi fost agresată de forțele de ordine, la fața locului deplasându-se un echipaj de ambulanță, care a și preluat-o și a condus-o la UPU Buzău pentru investigații, fiind de mnenționat faptul că la momentul preluării nu avea urme vizibile de violențe.

La momentul sosirii la unitatea spitalicească, acesta a fost testat  cu aparatul alcool-test, rezultând o alcoolemie de 0,59 mg/l/alcool pur în aerul expirat.

Împotriva bărbatului a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 4/2008 art. 20, lit. „l” și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competiții de fotbal masculin pe o durată de 1 an.

Totodată, la nivelul IJJ Buzău s-a constituit o comisie de verificare cu privire la modul de acțiune al elementelor de dispozitiv.

Pe această cale, facem încă o dată precizarea că prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special cele săvârșite cu violență, cu ocazia jocurilor și manifestațiilor sportive este un atribut al Jandarmeriei Române conferit de cadrul legal în materie, prilej cu care reiterăm ca prioritate instituțională noțiunea de „toleranță zero” în ceea ce privește orice încălcare a normelor de conviețuire socială.”

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *