Cred că orice scriitor/scriitoare aleargă mereu către librării, târguri de carte, lansări, biblioteci și cine știe câte alte evenimente unde sunt prezente cărțile.


Scriitorii sunt de două feluri. Primii au talent cu carul și nu depun nici măcar minimul de efort în timpul actului creator, în timp ce, secundarii citesc, se documentează și până la terminarea manuscrisului probabil că au dat gata vreo 100 de cărți.


Dar azi nu vorbim de cum se scrie o carte sau cât de lung și anevoios e câteodată procesul, ci despre cărți.
Trăim în era tehnologiei, a digitalizării…de ce am mai cumpăra cărți? Nu știu de voi, dar mie îmi place să țin cartea în mână, să-i răsfoiesc paginile, să simt mirosul de „proaspăt tipărit” și mai am o plăcere vinovată, după ce am terminat-o să o așez cu mândrie în bibliotecă.


Așa că de cum am auzit că la Buzău va începe „Târgul de carte Gaudeamus”, m-am trezit cu noaptea-n cap pentru ca la 10 să fiu acolo.


La ora deschiderii aproape că bătea vântul. Unele edituri nu terminaseră de amenajat standurile, alte făceau ultimele retușuri, în timp ce, matinalii, își așteptau deja pasionații de cărți.


Nemira, Polirom. Litera, Curtea veche, Niculescu și probabil multe altele, edituri mari, sunt la Buzău până pe 24 septembrie și vă așteaptă la I.C. Brătianu pentru a vă încânta cu noile lor „apariții” (volume), cu autorii consacrați (probabil cei ai copilăriei voastre), dar și cu „prospături”. Atât cei mici, cât și cei mari, chiar și vârstnicii pot găsi cărți pe gustul lor.


Azi, am fost pe grabă, însă tot mi-am luat trei cărți. Îmi propun să mai trec, nu de alta, dar încă mai am loc în bibliotecă ar fi păcat să rămână acel spațiu gol.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Panait Elena

Zâmbeste! Viața e frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *