Într-o operațiune coordonată de procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău și ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. (Serviciul Operații și Serviciul Județean Anticorupție Buzău), asistenta medicală S.M., angajată la Serviciul Județean de Medicină Legală Buzău, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o sumă de 600 de lei de la un investigator sub acoperire autorizat.

Suspecta S.M. este acuzată că, profitând de influența profesională, ar fi trebuit să intervină pe lângă medicul legist al instituției pentru eliberarea unui certificat medico-legal fals, atestând că investigatorul sub acoperire a suferit leziuni traumatice în urma unei presupuse agresiuni.

Evenimentele au avut loc astăzi, 11 martie 2024, în timp ce investigatorul sub acoperire i-a remis cele 600 de lei, a doua tranșă dintr-o sumă totală de 1200 de lei. Prima tranșă fusese remisă la data de 6 martie 2024.

Conform informațiilor obținute, ancheta a relevat că S.M. ar fi primit, în perioada 10 octombrie 2023 – 11 martie 2024, sume de bani în valoare totală de 2.300 de lei și produse de origine animală de la diverse persoane care au depus solicitări la Serviciul Județean de Medicină Legală Buzău în vederea obținerii certificatelor medico-legale.

În urma acestor descoperiri, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus reținerea suspectei pentru 24 de ore, iar aceasta urmează să fie prezentată Tribunalului Buzău cu propunerea de arestare preventivă.

Precizăm că măsurile procesuale luate în cursul urmăririi penale sunt conforme cu prevederile Codului de procedură penală și nu afectează în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție. Continuăm să monitorizăm evoluția acestui caz și vom furniza informații suplimentare pe măsură ce devin disponibile.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *