În urma articolelor publicate de Ziarul Puterea.ro, Parchetul de pe Lângă Judecătoria Râmnicu Sărat a deschis două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și trafic de influență. Edilul Marin Ionel, deține în acest moment calitatea de suspect.

După ce ziarul Puterea.ro a publicat mai multe investigații privind activitatea ilicită a primarului din comuna buzoiană Balta Albă, IPJ Buzău a dispus deschidere a două dosare penale sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Buzău, sub aspectul săvârșirii de abuz în serviciu și trafic de influență.

Totodată, după ce ziarul Puterea.ro a scos la iveală afacerea de mii de euro a primarului, Marin Ionel, achizițiile societății comerciale cu Primăria Balta Albă au fost stopate.

Cum achiziționa primăria bunuri de la firma deținută prin interpuși de edil?

Un primar din județul Buzău deține un magazin de construcții prin interpuși. Din 2019 și până în prezent s-au scurs din primărie mai mult de 27.000 de euro.

Rețeta succesului în politică este „prescrisă” de edilul comunei Balta Albă, Marin Ionel. Un social democrat getbeget cu probleme penale, firme prin interpuși și pile în poliție, dar și în justiție. Și-a înființat societatea comerială MARY ARY DANY DEPO CONSTRUCT SRL, pentru a achiziționat din bani publici diferite achiziții precum materiale de construcții sau flori cu ocazia sărbătorilor legale. Numele societății comeriale provine de la numele copiilor, Mariana(MARY), Adrian(ARY) și Daniel(DANY).

Petre Florentina, adminsitrează societatea comercială care defapt este deținută de edil, însă aceasta este angajată ca operator comercial și are un salariu minim pe economie, potrivit surselor noastre.

Aceleași surse susțin că administratorul societății nu a beneficiat niciodată de vreun leu în plus față de salariul pe care îl încasează, iar banii sunt ridicați de familia primarului prin împuternicire.

Societatea comercială are o cifră de afaceri pe anul 2021 în valoare de 2.074.901 RON și un număr mediu de 4 angajați.

La nevoie, magazinul de construcții vinde și flori

Pe tot parcursul anului, societatea MARY ARY DANY DEPO CONSTRUCT SRL comercializează doar materiale de construcții, însă când Primăria Balta Albă are nevoie de un produs pe care nu îl deține în magazin, aceștia achiziționează produsul sau produsele respective, iar acestea sunt vândute la suprapreț, precum flori, electrocasnice sau ornamente stradale pentru sărbătorile de iarnă.

În anul pandemic 2020, Primăria Balta Albă a achiziționat 60 de ghivece de trandafiri de la societate de construcții, pentru a le împărți doamnelor din comună. Totuși, câțiva localnici s-au arătat deranjați de achiziția primăriei, deoarece edilul împarte florile cu iz electoral: ,,De la domn’ primar!”

Tot în 2020, Școala Gimnazială Amara a achiziționat mai multe produse printre care dezinfectant și spirt în valoare totală de 1.068 EURO.

În anul 2021, Primăria Balta Albă nu a mai avut buget de trandafiri, însă a achiziționat 60 de Cyclame și de 350 de garoafe.

Citește întreaga investigație: Rețeta unui primar de a face bani pentru buzunarul său din bugetul Primăriei

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *