Poliţiştii locali din municipiul Buzău au fost dotaţi cu „body cam”-uri, dispozitive montate pe uniformă care înregistrează audio-video intervenţiile sau discuţiile cu cetăţenii, 14 de echipamente fiind deja operaţionale, în timp ce alte ar mai putea fi achiziționate. Însă sindicaliștii din cadrul Sindicatului Polițiștilor Locali Buzău, nu au speranțe mari că se vor mai achiziționa.  

Petronela Jipa(biroul relații publice), ne-a transmis, miercuri, că primele 14 de camere de înregistrare audio-video au intrat în dotarea Poliţiei Locale şi sunt folosite de câteva zile. 

”Direcția Poliției Locală Buzău a achciziționat, conform factura nr.1529 din data de 19.12.2019, un număr de 14 camere (VIDEOBADGE VB-320 W, CU WIFI STREAMING, 32GB MEMORIE, TIMP DE ÎNREGISTRARE MAX 8H, LICENȚĂ USER VIDEO MANAGER), cu valoare de 40687,78 lei(fără TVA).”

Dispozitivele permit înregistrarea dialogurilor dintre poliţiştii locali şi cetăţeni, fiind ataşate de uniforme. Oamenii vor fi informaţi că urmează să fie înregistraţi atât audio, cât şi video. 

„Toate aceste înregistrări vor fi corelate cu procesele verbale întocmite, având dublu scop: pe de o parte vor fi eliminate discuţiile că poliţiştii noştri fac abuzuri, iar pe de altă parte vom vedea ce se întâmplă la momentul respectiv în relaţia cu cetăţenii. Mizăm şi pe efectul psihologic al dispozitivelor, în sensul că suntem siguri că dialogul dintre poliţişti şi cetăţeni va decurge într-o manieră mai civilizată, aşa cum este de altfel şi normal”, au declarat surse din cadrul Poliției Locale . 

O cameră VIDEOBADGE VB-320 W, CU WIFI STREAMING, valorează aproximativ 29.000 de lei.

Înregistrările audio/video vor putea fi stocate timp de şase luni şi vor putea constitui mijloace de probă legală, la cererea organelor de urmărire penală sau a instanţei de judecată, sau vor putea servi la clarificarea situaţiilor în care se reclamă o prestaţie deficitară din partea agenţilor. 

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *