Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente grave de circulaţie.

Astfel, pe linie de viteză au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, iar împotriva unui şofer care şi-a condus maşina cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă a fost luată şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Ceilalți șoferi indisciplinați în trafic au fost sancționați pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și pentru neportul centurii de siguranță. Totodată, polițiștii rutieri au aplicat sancțiuni contravenționale și bicicliștilor, respectiv căruțașilor întâlniți în trafic.

De asemenea, poliţiştii au sancţionat 4 șoferi care efectuau transport persoane în regim taxi pentru nerespectarea regulilor de circulație, în două situații impunându-se și reținerea atestatelor în conformitate cu Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

În cadrul activităților în trafic, polițiștii rutieri au sancționat și 31 de participanți la trafic care nu s-au conformat regulilor privind restricțiile de circulație instituite prin ordonanțele militare.

Un  șofer de 38 de ani din Grebănu a fost depistat de polițiști conducând pe raza localității de domiciliu sub influența băuturilor alcoolice și s-a ales cu dosar penal. În cazul său, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate și probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *