Patriarhia recomandă evitarea sărutării icoanelor

În contextul riscului de contaminare cu coronavirusul Covid-19, Patrhiarhia recomandă evitarea sărutării icoanelor din lăcașele de cult.

Totodată, enoriașii sunt sfătuiți să evite spațiul bisericilor, dacă manifestă simptome de gripă. Aceștia pot asculta Liturghia la radio sau pot viziona emisiunile religioase de la televizor.

Persoanele care au teama de îmbolnăvire prin împărtășirea din Sfântul Potir cu lingurița comună pot cere preotului, în mod excepţional, împărtășirea, care le poate fi oferită într-o linguriță adusă de acasă și folosită exclusiv în acest scop.

Patriarhia face apel și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor transmise de Ministerul Sănătății și de celelalte autorități abilitate (spălarea riguroasă a mâinilor și a feței cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului în caz de tuse și strănut, dezinfectarea obiectelor și suprafețelor frecvent utilizate etc.).

„Menționăm că în Biserică Sfânta Împărtășanie se pregătește și se administrează totdeauna în condiții de igienă totală, iar icoanele sunt frecvent igienizate. Cei care se tem în această perioadă de îmbolnăvire pot evita temporar sărutarea icoanelor din biserică, însă pot săruta icoanele din propria casă”, este precizat într-un comunicat al BOR.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *