O femeie din comuna Cănești, județul Buzău, în vârstă de 64 de ani a fost surprinsă noaptea, în timp ce își spăla hainele într-o baltă de ploaie.

Tanti Gica din comuna Cănești, județul Buzău, în vârstă de 64 de ani, a fost surprinsă în timp ce își spăla hainele într-o baltă, la drum.

Socrate Tudor, un cetățean implicat din comuna Scorțoasa s-a oferit să o ajute și să o ducă la un centru de permanență.

Trist este că femeie i-a povestit că nu are casă, și că de fapt stă într-o stație de autobuz. 

Bătrâna a fost dusă în siguranță la un centru de permanență

Tanti Gica, a fost adusă ulterior într-un centru de permanență din satul Gura Văii, iar ulterior Socrate Tudor a lansat un apel pe rețelele de socializare pentru identificarea unei soluții pentru preluarea femeii în îngrijire.

„Bună seara. Am găsit o femeie bătrână în Gura Văii, nu știe de ea! Aceste este mesajul primit la ora 00:35 de la Tudorache A. Marian. Îmi trimite o poză și vad o bătrânică pe care o cunosc din vedere. O sun pe doamna Rodica Petcu, delegat sătesc.

Imediat după ce i-am trimis poza și îmi spune câteva detalii, mi-am dat seama ca are nevoie de ajutor. M-am deplasat la fața locului unde am găsit-o pe marginea drumului. Își spăla pantalonii într-o băltoaca de pe drum. Am văzut-o mereu în satul Grabicina. Nu știam însă ca are probleme!”, a scris Socrate Tudor pe Facebook. 

”După ce am întrebat-o câte ceva, am ajuns la o „înțelegere”. O ducem la centrul de permanență din Gura Văii. O sun pe doamna Cristina Ciupercă și o rog sa ma ajute sa duc bătrâna de 64 de ani la centru de permanență. Doamna Ciupercă a venit imediat și a dus bătrâna la centru unde poate dormi într-un pat, nu într-o stație de autobuz. La ora 02:57 plecăm de la centru. Bătrâna pare lucidă dar… cu câteva semne de întrebare. Dat fiind faptul că în ultima perioadă au fost atâtea cazuri cu bătrâni abandonați și maltratați, îl rog pe domnul prefect Daniel Ticlea să urmărească îndeaproape cazul acesta. Mulțumesc tuturor celor implicați!”, a mai adăugat Socrate Tudor.

Femeia ar fi fost cunoscută cu probleme psihice

În comentariile postării, oamenii spun că doamna Gica, are o casă bătrânească pe un deal din Cănești, dar că din cauza singurătății și, pe fondul unor tulburări psihice, pleacă frecvent de acasă.

„Această femeie se află de foarte mult timp într-o situație dificilă. Chiar și la Grabicina de Jos, ea dormea într-o casă foarte dărăpănată și fără geamuri, iar în timpul iernii nu avea nici măcar foc în sobă. Pentru a supraviețui, primea mâncare de la cei din sat”, a comentat cineva la postare.

Tanti Gica, a fost adusă ulterior într-un centru de permanență din satul Gura Văii

”Ne-am lămurit. Doamna are domiciliul în comuna Canesti. Are casă acolo dar e mai mult pe drumuri. Se pare ca are totuși câteva probleme de sănătate mintală. Sper sa existe o soluție legala. Nu are pe nimeni!”, a scris ulterior și Socrate Tudor.

”Oamenii cu sufletul frumos..sunt aleșii lui Dumnezeu.Felicitări pentru tot ceea ce faceți…O cunosc pe această femeie..din păcate are niște probleme serioase…din mai multe puncte de vedere”, a mai scris cineva în comentarii, conform stirilekanald.ro.

În cursul dimineții, femeia de 64 de ani ar fi plecat și din centrul de zi din Gura Văii.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *