Urmare a solicitării Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu din data de 2 martie 2023, de verificare a amplasamentelor pe care au fost identificate depozitări ilegale de deșeuri, în cantități semnificative, anexând lista cu UAT-urile pe care se regăsesc aceste amplasamente, comisari din cadrul GNM CJ Buzău, au efectuat o inspecție în teren în data de 06.03.2023 la UAT Smeeni.

Aceștia au constatat că pe raza localităților Călțuna, Albești și Lucieni, există aceleași depozite de deșeuri amestecate ( de grajd, menajere, reciclabile și resturi vegetale), care au fost identificate și la controlul anterior din anul 2022.

Deoarece UAT Smeeni nu a realizat măsura impusă anterior privind desființarea celor trei depozite de deșeuri neconforme, în conformitate cu art. 96, alin. 3 pct. 9 din OUG 195/2005 privind protecția mediului, comisarii de mediu au aplicat sancțiune contravențională – amendă, în valoare de 50000 lei UAT Smeeni. S-a impus măsura salubrizării terenului afectat de depunerile de deșeuri cât și transportarea deșeurilor la agenți economici autorizați în vederea valorificării/ eliminării acestora.

Sursa – Garda de Mediu Buzău

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *