Militarii din garnizoana Buzău au participat în localitățile Berca și Siriu la o acțiune de plantare a unor copaci, în memoria eroilor căzuți în luptă pentru țară. Înființarea parcelelor de copaci cu nume de eroi din localitățile Berca și Siriu constituie un gest de adâncă recunoștință față de sacrificiul eroilor noștri. Anul trecut, stejarilor plantați în Parcul Crâng din municipiul Buzău le-au fost atribuite numele unor eroi din Primul Război Mondial.

Noi, militarii, vom fi prezenți oriunde este nevoie de sprijin și solidaritate și avem datoria de a contribui la educația civică și patriotică a tinerei generații. De asemenea, suntem prezenți la aceste acțiuni pentru a ne arăta respectul pentru veteranii de război, pentru a arăta tinerei generații tradițiile de luptă ale Armatei României și ale înaintașilor noștri pe care îi prețuim pentru spiritul de sacrificiu și exemplele de camaraderie cu care și-au servit țara cu credință.

Sursa – m.m.p. Iulian Cadulencu

La activitate au participat voluntari din unitățile militare buzoiene, elevi ai școlii gimnaziale din localitatea Siriu, autorități publice locale și preoți.

Sursa – Ministerul Apararii Nationale, Romania (text și foto: m.m.p. Iulian Cadulencu)

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *