La sfârșitul anului 2023, internetul duduia cu postările „presei de partid”, în legătură cu implementarea unui nou proiect „de succes”, menit să ușureze viața buzoienilor. Accesând aprox. 3 milioane de EURO prin fonduri europene, Primăria Buzău amenaja 49 de stații, cu 452 de biciclete inteligente, 16 triciclete pentru persoanele cu dizabilități și 22 de triciclete pentru persoanele vârstnice.

După ce au lăsat bicicletele de izbeliște, reprezentanții Primăriei Buzău și-au dat seama că nu are cine să se ocupe de mentenanța lor. La începutul lunii februarie a fost anunțată si firma câștigătoare a licitaței, Next Bike SRL, care a avut în anul 2022 doi angajați, o cifră de afaceri de 7,5 milioane de lei și 3 milioane de lei profit. Astfel, a fost pusă la dispoziție o dubiță, pentru adunarea a ce a mai rămas din biciclete, iar pentru câteva luni acestea au fost duse la București (la sediul firmei), pentru a fi reparate.

Citește mai multe de AICI!

Schimbările promise de Primăria Buzău

Datorită distrugerilor provocate de cei care au închiriat biciclete, autoritățile locale au schimbat regulamentul și au promis sancțiuni. Conform viceprimarului, mai multe persoane au fost amendate și se vor lua măsuri în continuare, pentru buna utilizare a serviciului.

”Până în prezent avem 11 persoane care au fost taxate cu “penalizarea” de 100 de lei și un cont de utilizator închis pentru ca a abandonat bicicleta din Municipiu la Scurtești!”, declara la sfârșitul lunii aprilie, pentru SANSANEWS, viceprimarul Ionuț Apostu.

Nu știu în ce măsură și cum se aplică sancțiunile enumerate de domnul viceprimar, dar este cert faptul că o mare parte din buzoieni au un comportament inadecvat vremurilor în care trăim. Zilnic sunt postate fotografii de internauți pe diferite grupuri de socializare, cu „bicicletele municipale” lăsate de izbeliște și dezmembrate. Încălcarea regulamentului este semnalată și pe platforma Buzău City Report, dar se pare că fiecare face ce vrea și cum vrea.

Surse foto: Diferite grupuri locale de pe Facebook.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE
One thought on “Mascarada continuă. Municipiul Buzău, împânzit de „biciclete municipale””
  1. Ziaristul srl fără habar de ce mascarada ,în orașele mari europene tot mascarada ,nene gandesye-te ce ai făcut tu ptr urbe ,ca urbea încet încet merge spre o lume eoroprana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *