La sfârșitul anului 2023, internetul duduia cu postările „presei de partid”, în legătură cu implementarea unui nou proiect „de succes”, menit să ușureze viața buzoienilor. Accesând aprox. 3 milioane de EURO prin fonduri europene, Primăria Buzău amenaja 49 de stații, cu 452 de biciclete inteligente, 16 triciclete pentru persoanele cu dizabilități și 22 de triciclete pentru persoanele vârstnice.

Între timp, în mijlocul iernii, fără să se gândească prea mult, „cârmacii” Buzăului au montat stațiile și ne-au asigurat că totul va funcționa impecabil, cu sistem GPS și alte nebunii. În doar câteva luni, nu doar municipiul, ci întreg județul, a fost împânzit de biciclete, aruncate prin tot felul de locuri.

Nefiind de ajuns că mulți locuitori au manifestat un comportament demn de oamenii junglei, surpriza a venit din partea celor care și-au însușit aceste mijloace de transport și bineînțeles că nu au pățit nimic.

După ce s-au distrus bicicletele, Primăria Buzău a contractat o firmă de mentenanță

După ce au lăsat bicicletele de izbeliște, reprezentanții Primăriei Buzău și-au dat seama că nu are cine să se ocupe de mentenanța lor. În urmă cu câteva zile, a fost anunțată si firma care a câștigat licitația, Next Bike SRL, care a avut în anul 2022 doi angajați, o cifră de afaceri de 7,5 milioane de lei și 3 milioane de lei profit. Astfel, a fost pusă la dispoziție o dubiță, pentru adunarea a ce a mai rămas din biciclete, iar pentru două luni, acestea vor fi duse la București (acolo e sediul firmei), pentru a fi reparate.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *